Sucul care ajută în insuficienţa cardiacă

1 72782 original jpg jpeg

Un studiu arată că sucul extras dintr-o rădăcinoasă poate îmbunătăţi cu peste 13 % performaneţele muşchilor la pacienţii cu insuficienţă cardiacă. Află din acest articol totul despre sucul care ajută în insuficienţa cardiacă.

Efecte spectaculoase

Un studiu a descoperit că alimentele bogate în azotaţi (cunoscuţi şi sub numele de nitraţi) ajută  la îmbunătăţirea performanţelor musculare la pacienţii cu insuficienţă cardiacă. În plus,întăresc inima,Insuficienţa cardiacă corespunde stării în care o anomalie a funcţiei cardiace este reponsabilă de incapacitatea miocardului (muşchiul inimii) de a asigura un debit suficient pentru a acoperi nevoile energetice ale organismului. Cercetările arată îmbunătăţiri ale funcţionării muşchilor la pacienţii care consumă alimente bogate în nitraţi.

Sucul care ajuta in insuficienta cardiaca-Sucul de sfecla rosie (bogat în azotaţi)

Suculconcentrat de sfeclă roşie este un astfel de aliment bogat în azotaţi/nitraţi. Persoanele care beau acest suc prezintă,la doar două ore după consum,îmbunătăţiri spectaculoase ale tonusului muscular – care în mod normal se observă după săptămâni de antrenament şi exerciţii fizice. Sunt rezultate extraordinare,spun specialiştii. Evident,sucul nu înlocuieşte exerciţiile fizice,ci întăreşte organismul şi îi dă rezistenţă.

 

Cine poate beneficia de efectele sucului de sfecla rosie

Nu doar pesoanele bolnave pot beneficia de pe urma suculuiconcentrat de sfeclă roşie,ci şi cele sănătoase. Cu cât înaintăm în vârstă,cu atât pierdem din puterea musculară (1 % în fiecare an). Sucul de sfeclă remediază în parte acest deficit,fără efecte secundare. Rezultate remarcabile se obţin şi în cazul sportivilor.

 

Alte alimente bogate în nitraţi

În afară de sfecla roşie,există şi alte alimente bogate în azotaţi:spanacul,ţelina,rucola. Nu înlocuiesc exerciţiile fizice,desigur,ci acţionează în combinaţie cu acestea.