Sucul de morcov combate clipirea necontrolată

1 76628 original jpg jpeg

Dacă clipeşti excesiv în mod involuntar în timpul unei conversaţii, atunci ar putea fi o problemă de sănătate. Din cauza acţiunii exagerate a clipitului, ochii pot dezvolta durere şi iritaţie. Există remedii pentru clipitul necontrolat? Ei bine, da.

Cauza principală a clipitului necontrolat este suprafaţa uscată a ochilor. Dar mai există câţiva factori care pot duce la clipire excesivă: problemele neurologice, oboseala, problemele legate de muşchii ochilor şi senzaţia de ochi umflaţi. Aşadar, iată câteva remedii pentru clipirea excesivă:

Sucul de ceapă

Amestecă o lingură de apă de trandafiri, o lingură de suc de ceapă şi o jumătate de linguriţă de miere. Aplică puţină pastă pe ochi şi ţine-i închişi câteva secunde (cel mult 10), după care clăteşte ci apă călduţă spre rece. Dacă ochii se irită, renunţă la acest remediu. Este clar că nu îţi face bine. În schimb, mergi la un medic oftalmolog.

Spanacul

Clipirea necontrolată poate fi provocată de carenţa de magneziu. Spanacul este sursă bogată de magneziu. Aşadar, include în dietă spanacul sau bea suc de spanac în fiecare zi.

Migdalele

Bea lapte de migdale sau mănâncă migdale. Organismul va asimila toate substanţele nutritive pe care le conţin migdalele.

Peştele

Peştele este sursă bogată de acizi graşi esenţiali Omega-3 care ajută muşchii ochiului să combată clipirea necontrolată. Mănâncă peşte sau ulei de peşte pentru a reduce iritaţia ochilor.

Sucul de rodie

Îndepărtează seminţele fructului, apoi prepară-ţi propriul suc de rodie. Se bea după 10 minute de la preparare. Bea suc de rodie în fiecare zi (timp de o săptămână). Vei observa că nu vei mai clipi la fel de des ca înainte.

Sucul de morcov

Include sucul de morcovi în alimentaţia zilnică. Morcovul este sursă bogată de vitamina A, o substanţă nutritivă esenţială pentru menţinerea ochilor sănătoşi.

Dacă nu apare nicio îmbunătăţire după folosirea remediilor, consultă un medic oftalmolog.

Credit foto: www.simpleorganiclife.org