Sucul de morcovi, remediu pentru bolile de stomac

1 77526 original jpg jpeg

Alimentaţia nesănătoasă, lipsa sportului, nemâncatul dimineaţa etc., toate provocă creşterea cantităţii de aciditate în stomac, cauzând afecţiuni ca gastrită, arsuri la stomac, ulcer, durere de stomac.

Principalul simptom al gastritei este durerea de stomac, care poate fi acompaniată de alte simptome, precum arderi stomacale, balonare, gaze, senzaţie de greaţă, inflamaţia la nivelul gâtului. În plus, cel care contribuie foarte mult la dezvoltarea gastritei este stresul, care creşte producţia de hormoni numiţi cortizol în organism care, la rândul lor, cresc cantitatea de acid gastric şi provoacă durerea de stomac.

Gastrita lăsată netratată poate duce la cancer de colon. Pentru a combate gastrita sau pentru a o preveni, este important să îţi schimbi stilul de viaţă şi alimentaţia. De asemenea, medicamentele specifice pentru astfel de probleme nu trebuie ignorate. Pe lângă acestea, eficiente sunt şi remediile naturale. Ele au capacitatea de a ameliora simptomele gastritei şi ale altor boli de stomac.

Remediul care combate afecţiunile stomacale

Ai nevoie de:

-    1 cană de suc (proaspăt) de morcovi

-    3-4 frunze de mentă

Mod de preparare:

Spală cinci morcovi, curăţă-i de coajă şi pune-i în storcător. Toarnă sucul obţinut într-un pahar, adaugă frunzele de mentă spălate, apoi amestecă în el cu o lingură. Bea sucul înainte de a mânca. De asemenea, îl mai poţi bea ori de câte ori suferi de durere de stomac.

Beneficiile ingredientelor

Sucul de morcovi conţine o cantitate mare de antixodanţi, fibre şi vitamina A. Toate aceste substanţe nutritive reduc producţia excesivă de acid gastric din stomac, reducând aciditatea şi durerea de stomac. Iar frunzele de mentă au abilitatea de a neutraliza acidul produs de stomac, având un efect de răcorire asupra inflamaţiei.

Credit foto: www.boldsky.com