Sucul-minune care calmează tusea

1 66278 original jpg jpeg

În sezonul rece, există un mai mare risc de aparţie a răcelilor şi a gripei, neplăceri de pe urma cărora te poţi alege cu o tuse persistentă. De aceea, îţi propunem o reţetă naturală, care te va ajuta să scapi de acest disconfort într-un timp foarte scurt.

Ameliorează simptomele răcelii

Mai multe studii arată că sucul de ananas poate suprima tuseade cinci ori mai eficient decât siropul de tuse. Aceste fructe conţin bromelaină,o enzimă digestivă,ce are proprietăţi anti-inflamatorii şi luptă împotriva infecţiilor şi ucide bacteriile.

Bromelaina este adesea comercializată ca un antiinflamator natural pentru diverse boli,cum este artrita. Medicii germani o recomandă pentru tratamentul inflamaţiilor şi umflarea nasului şi a sinusurilor cauzate de intervenţii chirurgicale.

Totodată,în cazul unei tuse persistente,sucul de ananas poate restabili sănătatea organismului în mod natural. E la fel de eficient ca şi siropul de tuse,dar mai puţin costisitor,nu conţine substanţe chimice toxice şi are substanţele necesare care ajută în lupta cu răceala.

Dar lista beneficiilor acestui sus nu se opresc aici. Calmează durerea în gât şi ajută organismul să elimine secreţiile nazale cu uşurinţă. Mucusul gros şi persistent din plămâni sau sinusuri poate provoca accese aparent fără sfârşit de tuse,stranut şi infecţii dureroase.

Sucul,bogat în vitamina C

În doar o ceaşcă de suc de ananasse găseşte 50% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea,sucul de ananas este o sursă bogată de mangan,un mineral care ajută la formarea de ţesut conjunctiv şi oase sănătoase. Manganul ajută la absorţia calciului,metabolizarea carbohidraţilor şi a grăsimilor.

Dizolvă substanţa mucoasă ce se acumulează în plămâni

Revista „Der Pharma Chemica“ a publicat un studiu în 2010 potrivit căruia s-au descoperi unele tratamente benefice pentru pacienţii care au tuberculoză,o boală infecţioasă adesea cauzată de bacteria Mycobacterium tuberculosis. Ca parte a studiul lor,cercetătorii au descoperit că un amestec de suc de ananas crud,piper,sare şi miere administrat pacienţilor în fiecare zi ajută la dizolvarea substanţei mucoase acumulate în plămâni.

Mai mult decât atât,un studiu ulterior a dat rezultate şi mai îmbucurătoare! Şi anume,specialiştii  au descoperit că extractele din ananas ar putea reduce mucusul de cinci ori mai repede decât siropurile de tuse.

Pentru  prepararea sucului ai nevoie de:

1 ceaşcă de suc de ananas proaspăt

1 felie de ghimbir

1 lingură de miere

1/4 cană de suc proaspăt de lămâie

1/2 linguriţă piper roşu

Cum îl consumi

Amestecă toate ingredientele şi sucul este gata! Ar trebui să bei acest lichid în mod regulat (1/4 ceaşcă,de 2-3 ori pe zi) de la primele simptome.