Sucuri care fac bine la inimă
Sucurile de fructe şi legume pot face minuni în afecţiunile cardiovasculare. Pentru a fi cu adevărat eficiente, acestea trebuie consumate în cure pe termen lung, acompaniate de un stil de viaţă sănătos.
Suc de ţelină,morcov,pătrunjel:tonifică arterele
Pentru acest suc ai nevoie de un morcov,câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Speli,cureţi şi tai toate ingredientele pe care le pui în mixer. Bei un pahar de suc în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol.
Suc de varză şi usturoi:scade colesterolul
Dacă ai un nivel crescut al colesterolului „rău“,include cât mai des în alimentaţia ta varza şi usturoiul. Poţi prepara un suc din 2 căpăţâni de usturoi,curăţate,şi o jumătate de varză de mărime medie. Pune totul în mixer,adaugă un pahar cu apă. Consumă sucul în fiecare dimineaţă,însă nu mai mult de o săptămână.
Suc de struguri şi ananas:fluidizează sângele
Acest suc este excelent pentru eliminarea toxinelor şi reducerea colesterolului „rău“. Fluidizează circulaţia sanguină şi previne bolile de inimă.
Suc de kiwi şi portocale:sursă de antioxidanţi
Sucul combinat din cele două fructe este o sursă minunată de vitamina C,cu rol puternic antioxidant. Vitamina este ideală pentru a preveni şi controla colesterolul depunerile de colesterol LDL.
Suc de ţelină,măr şi castravete:întăreşte inima
Ai nevoie de 3 mere,1 castravete,câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Speli fructele şi legumele,cureţi merele şi le scoţi seminţele. Tai castravetele rondele. Mixezi totul şi se bei un pahar pe nemâncate,zilnic,timp de o săptămână.
Suc de mere:curăţă sângele
Numeroase studii au arătat că mărul,consumat ca atare sau ca suc,este eficient pentru creşterea colesterolului „bun“ şi pentru scăderea celui „rău“. Dacă bei zilnic o cană cu suc proaspăt de mere,cureţi sângele în mod natural. Pectina,care se găseşte în coaja fructului,elimină toxinele,având un rol depurativ.