Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

1 73538 original jpg jpeg

Te doare capul, te simţi slăbită şi ţi-e mereu somn? Dacă ţi-ai făcut analizele şi medicul ţi-a spus că suferi de anemie, poţi să apelezi la remediile din plante pentru a-ţi creşte nivelul fierului din sânge.

Iată care sunt acestea!

Urzica

Tratează anemia şi îmbunătăţeşte tonusul. Pentru asta,amestecă 20 g de frunze de urzică,10 g de măcriş şi 10 g de pătlagină,într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi,pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească şi filtrează-l. Bea câte o cană pe zi,timp de 3 săptămâni.

Citeşte şi:

Fierul şi cuprul,aliaţi împotriva anemiei

La ce este bun spanacul?

Creţişoara

Datorită sărurilor minerale pe care le conţine,creţişoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze,după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi,timp de 20 de zile.

Cătina albă

Planta este bogată în vitamine şi are efect tonic asupra organismului,de aceea fitoterapeuţii o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete,în fiecare zi,sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe şi 800 g miere de albine. Spală fructele,pasează-le cu furculiţa şi pune-le în borcane. Adaugă mierea,amestecă şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa,timp de o lună.

Ţintaura

Dacă ai lipsă de fier apelează şi la remediile din ţintaură. Prepară vinul de ţintaură astfel:pune 6 linguri de ţintaură mărunţită,3 tulpini înflorite de busuioc şi 6 linguri de miere într-un litru de vin negru. Lasă la macerat 2 săptămâni,după care filtreză amestecul. Ia de 2 ori pe zi câte 1-3 linguri înainte de masă.

Spanacul

Bogat în vitamine,în minerale,în fibre alimentare şi acid folic,spanacul este indicat celor care suferă de anemie. Deoarece prin fierbere îşi pierde majoritatea principiilor sale active,nutriţioniştii recomandă să se consume proaspăt şi crud,fie în salate,fie sub formă de suc. Prepari sucul din două mâini de spanac tăiat cât mai mărunt,peste care torni 200 ml de apă şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi combinaţia la macerat,timp de 4 ore,după care o filtreazi şi o consumi.

Sfecla roşie

Sfecla roşie conţine fier,magneziu şi vitamina B6,esenţiale pentru combaterea anemiei. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de o lună cu sfeclă crudă,din care se consumă câte 150 de grame,o dată la două-trei zile.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg