Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

1 73538 original jpg jpeg

Te doare capul, te simţi slăbită şi ţi-e mereu somn? Dacă ţi-ai făcut analizele şi medicul ţi-a spus că suferi de anemie, poţi să apelezi la remediile din plante pentru a-ţi creşte nivelul fierului din sânge.

Iată care sunt acestea!

Urzica

Tratează anemia şi îmbunătăţeşte tonusul. Pentru asta,amestecă 20 g de frunze de urzică,10 g de măcriş şi 10 g de pătlagină,într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi,pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească şi filtrează-l. Bea câte o cană pe zi,timp de 3 săptămâni.

Citeşte şi:

Fierul şi cuprul,aliaţi împotriva anemiei

La ce este bun spanacul?

Creţişoara

Datorită sărurilor minerale pe care le conţine,creţişoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze,după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi,timp de 20 de zile.

Cătina albă

Planta este bogată în vitamine şi are efect tonic asupra organismului,de aceea fitoterapeuţii o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete,în fiecare zi,sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe şi 800 g miere de albine. Spală fructele,pasează-le cu furculiţa şi pune-le în borcane. Adaugă mierea,amestecă şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa,timp de o lună.

Ţintaura

Dacă ai lipsă de fier apelează şi la remediile din ţintaură. Prepară vinul de ţintaură astfel:pune 6 linguri de ţintaură mărunţită,3 tulpini înflorite de busuioc şi 6 linguri de miere într-un litru de vin negru. Lasă la macerat 2 săptămâni,după care filtreză amestecul. Ia de 2 ori pe zi câte 1-3 linguri înainte de masă.

Spanacul

Bogat în vitamine,în minerale,în fibre alimentare şi acid folic,spanacul este indicat celor care suferă de anemie. Deoarece prin fierbere îşi pierde majoritatea principiilor sale active,nutriţioniştii recomandă să se consume proaspăt şi crud,fie în salate,fie sub formă de suc. Prepari sucul din două mâini de spanac tăiat cât mai mărunt,peste care torni 200 ml de apă şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi combinaţia la macerat,timp de 4 ore,după care o filtreazi şi o consumi.

Sfecla roşie

Sfecla roşie conţine fier,magneziu şi vitamina B6,esenţiale pentru combaterea anemiei. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de o lună cu sfeclă crudă,din care se consumă câte 150 de grame,o dată la două-trei zile.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg