Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

1 73538 original jpg jpeg

Te doare capul, te simţi slăbită şi ţi-e mereu somn? Dacă ţi-ai făcut analizele şi medicul ţi-a spus că suferi de anemie, poţi să apelezi la remediile din plante pentru a-ţi creşte nivelul fierului din sânge.

Iată care sunt acestea!

Urzica

Tratează anemia şi îmbunătăţeşte tonusul. Pentru asta,amestecă 20 g de frunze de urzică,10 g de măcriş şi 10 g de pătlagină,într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi,pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească şi filtrează-l. Bea câte o cană pe zi,timp de 3 săptămâni.

Citeşte şi:

Fierul şi cuprul,aliaţi împotriva anemiei

La ce este bun spanacul?

Creţişoara

Datorită sărurilor minerale pe care le conţine,creţişoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze,după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi,timp de 20 de zile.

Cătina albă

Planta este bogată în vitamine şi are efect tonic asupra organismului,de aceea fitoterapeuţii o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete,în fiecare zi,sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe şi 800 g miere de albine. Spală fructele,pasează-le cu furculiţa şi pune-le în borcane. Adaugă mierea,amestecă şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa,timp de o lună.

Ţintaura

Dacă ai lipsă de fier apelează şi la remediile din ţintaură. Prepară vinul de ţintaură astfel:pune 6 linguri de ţintaură mărunţită,3 tulpini înflorite de busuioc şi 6 linguri de miere într-un litru de vin negru. Lasă la macerat 2 săptămâni,după care filtreză amestecul. Ia de 2 ori pe zi câte 1-3 linguri înainte de masă.

Spanacul

Bogat în vitamine,în minerale,în fibre alimentare şi acid folic,spanacul este indicat celor care suferă de anemie. Deoarece prin fierbere îşi pierde majoritatea principiilor sale active,nutriţioniştii recomandă să se consume proaspăt şi crud,fie în salate,fie sub formă de suc. Prepari sucul din două mâini de spanac tăiat cât mai mărunt,peste care torni 200 ml de apă şi amesteci cu o lingură de lemn. Laşi combinaţia la macerat,timp de 4 ore,după care o filtreazi şi o consumi.

Sfecla roşie

Sfecla roşie conţine fier,magneziu şi vitamina B6,esenţiale pentru combaterea anemiei. Contra acestei afecţiuni se recomandă o cură de o lună cu sfeclă crudă,din care se consumă câte 150 de grame,o dată la două-trei zile.



Recente

Cum poate magneziul reduce simptomele sindromului premenstrual la femei jpg
Cadou femeie 2448635887 jpg
Metode antistres detoxifiere mentala  Sursa foto shutterstock 2500322713 jpg
shutterstock 2045104589 jpg
shutterstock 2169907187 jpg
Metoda care ajuta aprintii sa si pregateasca rapid copiii de scoala  Sursa foto Pixabay jpg
shutterstock 617788556 jpg
Zacusca de ciuperci  Sursa foto shutterstock 750171562 jpg
Tort de clatite  Sursa foto shutterstock 357884531 jpg
shutterstock 2050732577 jpg
Vitamina care previne tulburarile de memorie  Sursa foto shutterstock 414407089 jpg
Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg