Te-ai trezit cu gâtul înţepenit? Una dintre aceste tehnici simple te poate ajuta!

1 shutterstock 1493802077 jpg jpeg

Un gât rigid este o problemă obişnuită în societatea modernă. Cercetările au raportat că peste 12% dintre bărbaţi şi mai mult de 17% dintre feme suferă din cauza durerilor sau a rigidităţii de la nivelul gâtului.

Când este făcut corect, un masaj delicat al zonelor dureroase îţi poate alunga durerile musculaturii spatelui. În afară de asta, un masaj poate reduce, de asemenea, durerile de gât, precum şi nivelul de stres şicreşte mobilitatea. Aceste exerciţii simple te pot ajuta să scapi de durerile chinuitoare provocate de înţepenirea gâtului!

Redu numărul de perne

Prea multe perne în pat pot fi dăunătoare pentru gât în timpul somnului. Înălţimea grămezii de perne menţine gâtul înr-o poziţie nepotriită, flexat, ceea ce duce la apariţia durerilor imediat după trezire. De asemenea, evită să foloseşti perne foarte rigide, deoarece acestea nu permit prea multe mişcări ale gâtului.

Sunt indicate câteva întinderi după trezire

Puţină mişcare la trezire şi oprirea activităţilor zilnice pentru o întindere sunt foarte utile pentru a alunga sau a preveni rigiditatea gâtului. Începe cu rotiri de umeri, apăsând pe omoplaţi de mai multe ori. Coboară încet o ureche spre fiecare umăr. Roteşte încet capul la stânga, apoi la dreapta. Du o palmă la o ureche şi apasă uşor cu degetele în timp ce opui rezistenţă pentru a-ţi menţine capul în poziţie verticală, mişcare care se contractă musculatura gâtului.

Altenează rece cu cald

Pentru a reduce inflamaţia locală, alternanţa cald-rece ar putea face minuni. Aplică puţină gheaţă înfăşurată în tifon sau o compresă rece pe zona cu probleme, apoi pune o compresă îmbibată în apă caldă pentru a stimula fluxul de sânge. Ambele tratamente sunt eficiente şi rămâne la latitudinea ta dacă alegi să le aplici alternativ sau să te axezi pe una singură.

Împinge uşor baza limbii cu o furculiţă

Această tehnică ete folosită în practicile de acupunctură linguală şi constă în stimularea vârfului limbii de 10 până la 30 de ori cu o furculiţă sau cu degetele. Limbile noastre conţin informaţii valoroase despre problemele corpului nostru, inclusiv problemele gâtului. Acupunctura poate oferi ajutor în astfel de situaţii, prin ameliorarea durerii.

Dacă nimic nu dă rezultate, adresează-te medicului de familie şi, în paralel, mergi la câteva şedinţe de acupunctură. Această tehnică este utilizată de mii de ani de medicina chineză şi constă în introducerea unor ace fine în anumite puncte ale corpului pentru a reduce tensiunea şi intensitatea durerilor.

FOTO: ShutterstockRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg