Ţine colesterolul sub control cu aceste alimente!

1 67597 original jpg jpeg

Există ingrediente care, adăugate în mâncare, pot reduce pofta de a consuma alimente ce cresc colesterolul. Aşadar, produsele minunate de care se vorbeşte în acest articol nu îţi scad colesterolul literalmente, cel puţin nu toate, ci doar te ajută să îl ţii sub control.

1. Soia

Reducerea grăsimilor saturate este cea mai importantă schimbare în alimentaţie pe care o poţi face pentru a scădea nivelul colesterolului din sânge. Folosite ca înlocuitori pentru carne şi lactate,alimenteledin soia ajută inima prin reducerea cantităţii de grăsimi saturate pe care le mănânci.

Se recomandă să consumi cel puţin 25 de grame de proteine ​​de soia în fiecare zi. 

2. Fasole

Sunt deosebit de bogate în fibre solubile care scad colesterolul. Mănâncă o ceaşcă de orice tip de fasole pe zi şi vei observa o diminuare a colesterolului cu până la 10% în 6 săptămâni.

Fibrele solubile formează un gel,care ajută acizii din tractul intestinal. Acestea se găsesc şi în ovăz şi tărâţe de ovăz,orz, orez brun,fasole,mere,morcovi,şi în multe alte fructe şi legume.

3. Somon

Cercetările au arătat că anumite tipuri de grăsimiprotejează efectiv împotriva colesterolului ridicat. Acizii graşi omega-3 din somon şi din alţi peşti de apă rece ajută la scăderea  colesterolului "rău".

Somonul este o sursă excelentă de proteine,deoarece este bogat în acizi graşi omega-3,care sunt buni pentru inimă.

4. Avocado

Avocado conţine grăsimi mononesaturate,un tip de grăsime care poate ajuta la menţinerea colesterolului bun şi la scăderea celui rău.  

5. Usturoi

Timp de mii de ani,usturoiul a fost folosit în aproape fiecare cultură în lume,şi nu doar pentru a ţine răul la distanţă.  Egiptenii antici mâncau usturoi pentru rezistenţă,iar în timpurile moderne acesta este folosit pentru scăderea colesterolului şi pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge şi reducerea tensiunii arteriale,dar şi pentru a proteja împotriva infecţiilor. 

6. Spanac

Conţine luteină,care are deja o reputaţie "de aur" pentru protejarea degenerescenţei maculare.  Mai mult,aceasta păzeşte împotriva atacurilor de cord.