Top 10 leacuri detoxifiante

simeon stalpnicul png

În mod natural, organismul are capacitatea de a elimina toxinele, însă un stil de viaţă nesănătos, stresant şi mediul poluat îl fac să aibă nevoie de stimulente naturale pentru a face faţă.

În timp ce unele alimente,precum mezelurile,produsele de patiserie şi dulciurile,creează toxine,altele cresc secreţia biliară şi ajută corpul să elimine substanţele nocive. Printre acestea se numără rădăcinoasele,fructele,plantele şi verdeţurile.

1. Sfecla roşie,tonic pentru ficat

Una dintre legumele recunoscute pentru efectul detoxifiant este sfecla roşie. Sucul preparat din sfeclă elimină şi grăsimile depozitate la nivelul ficatului.

Se bea zilnic un pahar de suc preparat fie prin trecerea sfeclei feliate printr-un storcător,fie prin prepasare într-un tifon,după ce o a fost rasă şi pusă într-un bol 20-30 de minute,să-şi lase zeamă. Se poate adăuga sfeclă şi în salate alături de felii de ţelină,hrean,ulei de măsline şi sirop de cătină,pentru stimularea digestiei.  

2. Plantele amare purifică organismul    

Excelente în perioadele de surmenaj fizic şi psihic,pentru buna funcţionare a ficatului şi bilei,plantele cu gust amar,cum sunt rostopasca şi pelinul,curăţă organismul de toxinele acumulate şi-l ajută să se regenereze.

În acest scop,se bea dimineaţa,pe stomacul gol,o cănuţă cu infuzie de frunze uscate de pelin sau se înghite un vârf de cuţit de pulbere de rostopască. Utilă este şi tinctura de pelin,luată 2 săptămâni,înainte de masă. Se amestecă 3 linguriţe de tinctură cu puţină apă.