Totul despre proprietăţile-minune ale porumbului, cereala care scade tensiunea şi protejează inima

Acum, în plină vară, ne putem delecta cu gustul său dulce, profităm de numeroasele beneficii pe care le aduce sănătăţii, fiind unul dintre deliciile estivale ale românilor. Deşi circulă numeroase zvonuri conform cărora porumbul nu ar fi o cereală sănătoasă, calităţile lui nutriţionale servesc drept dovadă că este benefic organismului.
Are în compoziţie o combinaţie unică de antioxidanţi precum:antocianine,betacaroten,luteină,zeaxantină,acid ferulic.
Cocktailul de antioxidanţi prezent în porumb protejează organismul de efectul radicalilor liberi,scade tensiunea,previne şi ajută la menajarea problemelor cardiovasculare.
Unul dintre miturile care circulă,cu referire la porumb,susţine că atunci când leguma este gătită la temperaturi înalte (fiert,copt) şi-ar pierde din calitatea antioxidantă,însă,în urma studiilor recente,această idee a fost dezminţită.
Aşa că nu ezita să consumi porumb acum,cât încă este în sezon!
Nu în ultimul rând,porumbul fiert ajută la menţinerea capacităţilor cognitive şi încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% datorită conţinutului mare de tiamine.
Şi sistemul imunitar va beneficia de pe urma consumului de porumb fiert,tranzitul intestinal va fi reglat,iar riscul de cancer de colon va fi redus.
Porumbul este o sursă bună de proteine,un ingredient ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia veganilor şi vegetarienilor.