Tratament natural contra depresiei

1 66240 original jpg jpeg

Sunt considerate a fi unele dintre cele mai sănătoase alimente din lume. Din păcate, foarte puţini ştiu de beneficiile uimitoare pe care aceste fructe le au asupra sănătăţii. Bogate în vitamine, minerale, fibre solubile şi numeroase fitochimicale, acestea previn apariţia unor boli grave, inclusiv cancerul.

Te scapă de depresie

Nucile caju sunt mai mult decât o sursă de triptofan,care este un aminoacid esenţial organismului. Acesta ajută la dezvoltarea corpului,îmbunătăţeşte starea de spirit şi somnul,echilibrează comportamentul şi poate să reducă semnificativ nivelul de stres,anxietatea şi depresia.

Doar doi pumni de caju conţin între 1.000 şi 2.000 mg de triptofan. Oamenii de ştiinţă spun că acest compus acţionează la fel de bine ca antidepresivele eliberate pe bază de prescripţie medicală.

Cresc nivelul de colesterol „bun“ (HDL)

Nucile caju conţin acizi graşi mononesaturaţi,foarte buni pentru sănătatea inimii. Ei aparţin grupului de acizi graşi esenţiali care pot reduce nivelul de colesterol „rău“ (LDL) şi care pot creşte,de asemenea,nivelul de colesterol bun (HDL) din sânge.

Totodată,mai multe studii recente arată că dieta mediteraneană,care se bazează în mare parte pe acizi mononesaturaţi,protejează organismul de boli coronariene şi de accident vascular cerebral.

Ţin la distanţă anemia

Nucile de caju te apără şi de anemie. Şi asta datorită vitaminelor esenţiale care se găsesc în compoziţia lor,cum sunt cele din complexul B. Doar 100 de grame de astfel de fructe cu coajă lemnoasă oferă aproximativ 30% din nivelul zilnic recomandat de vitamina B6. Aceasta reduce semnificativ şansele de a dezvolta anemie sideroblastică homocistinurie.

Poate să producă alergii

Pe lângă alergiile provocate de consumul de migdale şi de alte fructe cu coajă lemnoasă,alergia la nucile de caju este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare,atât la copiii,cât şi la adulţi. La fel ca arahidele,nucile caju pot duce la apariţia unor reacţii alergice severe,chiar dacă persoana a consumat doar o cantitate mică de caju.Recente

166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură foto  Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg