Tratamente naturiste pentru hipertensiune arterială

1 66336 original jpg jpeg

Tensiunea arterială crescută este o problemă de sănătate, care poate fi uşor ţinută sub control prin remedii naturiste, care pot fi administrate ca atare, fie în combinaţie cu tratamentele medicamentoase de lungă durată.

Când ai tensiunea mărită,poţi îmblânzi simptomele apelând la preparatele din plante. Acestea acţionează discret,însă eficient şi,de multe ori,completează acţiunea medicamentelorbenefice pentru inimă.

Este foarte important să nu le iei „după ureche“,ci la recomandarea unui medic fitoterapeut. Doar aşa poţi obţine rezultate bune,cum ar fi reglarea ritmului cardiac,dilatarea arterelor sangvine şi îmbunătăţirea circulaţiei periferice.

 Vâscul are acţiune purternic antihipertensivă

Un remediu naturist cu efecte excelente în combatereahipertensiuniieste vâscul. Această plantă are proprietăţi puternice când vine vorba despre reducerea unei tensiuni arteriale crescute,însă tocmai de aceea este important să nu depăşeşti dozazul indicat de medic.

Vâscul conţine unele substanţe toxice,care pot face mai mult rău decât bine nu doar inimii,ci întregului organism.

Îţi recomand să iei vâsc sub formă de plantă uscată şi pisată din magazinele tip plafar sau din farmacii,pentru că nu orice vâsc este bun pentru tratamentele antihipertensive.

Din plantă poţi face ceai,pentru care ai nevoie de o linguriţă de vâsc la o cană cu apă,ceai care se bea neîndulcit şi cu înghiţituri mici. Poţi utiliza pentru scăderea tensiunii şi macerat la rece din vâsc,din care e bine să consumi două linguriţe de plantă la o jumătate de litru de apă.

Acest amestec se lasă acoperit peste noapte,iar dimineaţa se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile.

Seminţele de in protejează inima

Pentru că au un conţinut bogat în acizi graşi Omega-3 şi Omega-6,seminţele de in au efect de protecţie cardiacă şi proprietăţi de reducere a tensiunii arteriale îngrijorător de crescută.

Ca să lupţi eficient cu hipertensiunea,ia zilnic două capsule cu ulei de seminţe de in,patru zile pe săptămână.

Este foarte important să bei cei doi litri de apă pe zi în timpul acestui tratament,pe care îl poţi urma până scad simptomele.

Păducelul normalizează tensiunea

Un alt remediu naturist cu efecte benefice asupra tensiunii arteriale este cel pe bază de păducel. Aceasta plantă se administrează în medicina naturistă sub formă de pulbere.

Ia două linguriţe de pulbere de păducel la fiecare două ore,pe care le ţii sub limbă aproximativ zece minute,într-o cură de trei zile. Poţi bea şi ceai de păducel pe o perioadă mai lungă de timp.

E bună şi tinctura de talpa-gâştei

Poţi încerca şi preparatele cu talpa-gâştei,o plantă indicată şi ea în reducerea tensiunii arteriale,pentru că pot da rezultate foarte bune în combaterea acestei probleme de sănătate.

Prepară o infuzie din 30 g de plantă la 300 ml de apă clocotită şi ia din acest amestec până la cinci linguri pe zi.

De asemenea,poţi consuma tinctură de talpa-gâştei,30 de picături diluate în apă,de trei ori pe zi,înainte de mesele principale,în cură de o lună.

Indiferent ce remedii naturiste alegi să urmezi,plantele care calităţi terapeutice deosebite în combaterea hipertensiunii.