Tratează durerea de cap cu acupresură

1 80064 original jpg jpeg

Acupresura este o metodă tradiţională chineză preluată de medicina japoneză, care foloseşte anumite puncte reflexogene, la fel ca şi acupunctura. Majoritatea punctelor de acupresură sunt prezente în mâini şi degetele de la picioare, dar există şi în alte părţi ale corpului. Masajul sau presiunea asupra acelor puncte ajută la tratarea multor probleme cum sunt durerea, anxietatea, afecţiunile digestive.

Puncte de acupresură pentru durerea de cap:

Durerea de cap este cea mai frecventă neplăcere cu care se confruntă oamenii în fiecare zi. Cauzele sunt nenumărate şi de multe ori neştiute, dar fi provocată de excesul de muncă, tensiunea acumulată în organism, de stres sau poate fi simptomul unei anumite boli.

Există trei puncte de acupresură care pot combate durerea de cap. Masajul sau presiunea asupra acestor puncte ajută la eliberarea tensiunii acumulate în organism, şi anume:

Punctul de presiune 1: punctul dintre degetul mare şi degetul arătător al mâinii.

1 jpg jpeg

Punctul de presiune 2: punctul dintre degetul doi şi trei de la picioare. Apasă pe acest punct de acupresură de la fiecare picior.

2 jpg jpeg

masează fruntea, în special partea de sus.

3 jpg jpeg

Puncte de acupresură pentru migrenă:

Migrena este un fel de durere de cap, mult mai intensă. Ea se poate manifesta într-o parte a capului sau pe ambele părţi, dar există câteva puncte ale căror masaj poate ajuta la tratarea migrenei.

Punctul de acupresiune 1: Punctul dintre sprâncenele ochiului, în cazul în care podul nasului se conectează la frunte. Este, de asemenea, numit ca al treilea ochi.

Aceste puncte de presiune sunt prezente în colţurile interioare ale ambilor ochi, chiar deasupra pleoapei şi pe osul din jurul ochiului. Apasă uşor pe ele, timp de câteva secunde.

Alte beneficii pe care le are acupresura sunt:

-    Combate stresul, tensiunea şi anxietatea;

-    Combate insomnia şi îmbunătăţeşte calitatea somnului;

-    Relaxează muşchii şi articulaţiile;

-    Tratează problemele digestive;

-    Combate durerea de cap şi migrena.