Ulei de oregano efecte adverse. 6 moduri în care îţi poate dăuna

1 64597 original jpg jpeg

Ulei de oregano efecte adverse. Cu toate că este folosit adesea la condimentarea mâncărurilor, uleiul de oregano poate avea efecte secundare nedorite asupra corpului, dacă este consumat în mod constant.

Ulei de oregano efecte adverse - 1. Poate intoxica organismul

Consumul unei cantităţi mari de ulei de oregano poate intoxica organismul,intrucât conţine din plin timol,o substanţă care poate fi toxică pentru corp.

2. Cauzează reacţii alergice

Dacă eşti alergică la salvie,mentă,busuioc sau cimbru este posibil să fii alergică şi la oregano. Printre semnele care îţi spun că ai o reacţie alergică la acest condiment se numără urticaria,greata şi starea de vomă,dificultăţile de respiraţie,umflarea buzelor,a limbii şi a feţei.

3. Ulei de oregano efecte adverse - Împiedică absorbţia fierului în organism

În cazul în care suferi de anemie feriprivă şi urmezi un tratament pe bază de fier,este important să nu consumi ulei de oregano. Acesta reduce capacitatea organismului de a absorbi fierul în mod eficient.

Citeşte şi:

Ce boli tratează uleiul de sâmbure de struguri

5 uleiuri esenţiale din trusa de prim-ajutor

4. Poate declanşa avortul spontan

Femeile însărcinate trebuie să evite folosirea uleiul de oregano la prepararea mâncărurilor,fiindcă poate pune în pericol atât sănătatea fătului,cât şi a mamei.

5. Ulei de oregano efecte adverse - Are un puternic efect anticoagulant

Uleiul de oregano are puterea de a subţia sângele şi de a-l fluidifica,motiv pentru care nu trebuie consumat cu două săptămâni înainte de o operaţie sau în cazul în care se urmează un tratament de coagulare a sângelui.

6. Poate declanşa apariţia hipoglicemiei

Uleiul de oregano are un rol important în scăderea glucozei din sânge şi în cazul în care este consumat în cantităţi mari,poate duce la apariţia hipoglicemiei. Acest tip de ulei nu este recomandat persoanelor care suferă de diabet.Recente