Uleiul care combate durerea musculară

1 76649 original jpg jpeg

Foarte mulţi oameni se confruntă frecvent cu crampe şi durere musculare. Această problemă apare în urma suprasolicitării muşchilor, stresului sau a tensiunii. Există multe remedii disponibile pentru tratarea durerilor musculare acasă.

Un astfel de tratament popular şi pe bază de plante este menta. Această plantă este cunoscută pentru mirosul plăcut şi extrem de versatil, fiind folosită în întreaga lume pentru vindecarea corpului şi a minţii.

Folosit este şi uleiul de mentă. El este colectat prin distilarea cu aburi a frunzelor, conţine aproximativ între 28 şi până la 48% mentol, este revigorant, calmant şi răcoritor. În plus, este analgezic, antiinflamator şi antispasmodic, tratând durerea, inflamaţia şi spasmele cauzate de suprasolicitarea musculară.

Există multe metode prin care poţi utiliza acest ulei esenţial pentru a combate durerea musculară. Iată câteva dintre ele.

Masaj

Uleiul de mentă este un analgezic eficient şi funcţionează ca un relaxant muscular. Masajul cu ulei de mentă încălzeşte pielea şi muşchii din zona afectată şi dispersează acidul lactic care provoacă durerea. Mirosul de ulei folosit intră în creier prin nas şi în corp prin piele şi este transportat direct prin sânge.

Amestecă 2 picături de ulei de mentă cu 4 picături de ulei de lemn de santal şi 20 ml de ulei de portocale dulci. Începe să masezi zona afectată de durere cu soluţia obţinută.

Baie

Baia este un mod excelent de relaxare. Pe măsură de porii pielii se curăţă şi se deschid în timpul spălării, absorb uşor uleiul.

Adaugă 2 picături de ulei de mentă, 4 picături de ulei de lavandă şi 4 picături de ulei de muşcată în apa din cadă. Stai în apa câteva minute. Muşchii şi întregul corp se vor relaxa, combătând rigiditatea musculară şi durerea.

Comprese reci

Compresia la rece este o combinaţie de crioterapie şi compresie statică, utilizată pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei după leziuni acute sau proceduri chirurgicale. Menta are proprietăţi analgezice care ajută la reducerea umflăturilor şi disconfortului. Pur şi simplu înmoaie o compresă în apă rece în care pui 5-6 picături de ulei esenţial de mentă. Plasaţi-l pe zona dureroasă şi ţine-l aşa 10-20 minute. Dacă este necesar, repetă procedura.

Atenţie: uleiul esenţial de mentă nu trebuie utilizat niciodată în formă nediluată şi nu este recomandabil să se utilizeze la copii şi sugari.

Credit foto: www.essentialoilsofbend.comRecente

shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg