Uleiul de chiparos atenuează crampele musculare

1 78997 original jpg jpeg

Crampele musculare apar ca urmare a contracţiei involuntare a muşchilor şi sunt un simptom frecvent al deshidratării, oboselii, circulaţiei sangvine inadecvate sau compresiei nervoase. Durerea poate apărea în timpul exerciţiilor fizice sau în timpul nopţii.

Durerea cauzată de contracţia involuntară a muşchiului este cel mai frecvent întâlnită la muşchii gambei şi este puternică şi neplăcută, deseori lăsând senzaţia unei lovituri de copită de catâr.

Lipsa de potasiu, printre cauze

De asemenea, deficienţa de potasiu poate fi cauza crampelor musculare. Crampele pot apărea şi la nivelul muşchilor care nu primesc suficient oxigen din cauza irigării discontinue cu sânge. Crampele care apar noaptea pot fi întâlnite mai ales la persoanele vârstnice şi la femeile însărcinate.

Durerile survenite în urma crampelor de obicei dispar când muşchiul se relaxează. Crampele din timpul nopţii se pot calma prin întinderea sau masarea muşchiului afectat.

Durerea de gambe şi de piept resimţită în timpul activităţii fizice este mai severă şi poate necesita intervenţie medicală.

Află cum să atenuezi crampele musculare pe clicksanatate.ro.