Uleiul din seminţe de cânepă, minunea din farfurie

Nu foarte popular, uleiul extravirgin din seminţe de cânepă are o mulţime de proprietăţi terapeutice şi aduce organismului o serie de beneficii. Iată câteva motive pentru care ar trebui să folosim la gătit acest ulei.
Bogat în acizi graşi esenţiali polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6,uleiul din seminţe de cânepă are,oarecum,gust de nucă şi poate fi adăugat în salate,paste,orez sau la preparatele din peşte.
Creşte imunitatea
„Acest tip de ulei poate spori reacţia sistemului imunitar,în acest mod fiind prevenite o serie de boli şi ajută în tratarea unor dezechilibre metabolice. În plus,are şi proprietatea de a contribui la tratarea unor afecţiuni dermatologice. ”,explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS. Inamicul colesterolului Uleiul extravirgin din seminţe de cânepă previne apariţia bolilor cardiovasculare pentru că are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor şi de a regla tensiunea arterială. Există anumite studii clinice care au dovedit că bolile astmatice,afecţiunile respiratorii şi patologiile gastrointestinale pot fi vindecate cu ajutorul acestui ulei.
Descoperă beneficiile uleiului din seminţe de cânepă AICI.