Uleiul minune care te scapă de răceală

1 67546 original jpg jpeg

Odată cu sezonul rece, există riscul apariţiei infecţiilor respiratorii, a răcelilor şi a gripei. În cazul în care te confrunţi deja cu una din aceste neplăceri, iată cu ce poţi să-i vii de hac!

Uleiul de mentă este un ulei versatil,aromat,cu spectru larg de utilizare,inclusiv dureri musculare,de cap şi probleme digestive. Ingredientul principal a uleiului de mentă este mentolul,însă conţine şi alte subsbtanţe benefice,cum sunt vitaminele A şi C,minerale şi acizi graşi.

Recomandat în tratarea problemelor respiratorii

Oamenii de ştiinţă din Israel au analizat recent efectele clinice ale uleiurilor esenţiale aromate la pacienţii cu infecţii ale tractului respirator. Aceştia au ajuns la concluzia că aplicarea prin pulverizare a uleiurilor esenţiale aromate,inclusiv cel de mentă,aduce ameliorare imediată şi semnificativă în afecţiunile respiratorii.

Are acţiune expectorantă

Pentru că are acţiune expectorantă,uleiul de mentăajută în ameliorarea simptomelor clare de congestie a tractului respirator,care sunt cauzate de alergii,astm,frig,gripă,bronşită. Din acest motiv,uleiul de mentă este un ingredient în balsamurile terapeutice,care se utilizează prin fricţionare pe piept.

Poate fi administrat pe cale orală

Uleiul de mentă poate fi administrat şi pe cale orală. Pentru că este bogat în minerale (fosfor,magneziu,potasiu şi calciu),uleiul de mentă,administrat pe cale orală,poate ajuta în compensarea acestor deficienţe nutritive. Prin urmare,întăreşte sistemul imunitar,pentru a face mai bine faţă alergiilor sau infecţiilor microbiene,inclusiv cele care atacă tractul respirator.

Atenţie!Înainte de a urma un tratament cu ulei de mentă,consultă medicul.