Utilizările uleiului esenţial de lavandă pentru sănătate

lavanda jpeg

Dacă ai cumpărat măcar o dată un singur ulei esenţial, cu siguranţă acela a fost de lavandă. Acesta are atât de multe beneficii şi utilizări, încât este prezent în foarte multe case.

Uleiul de lavandă este,probabil,cel mai bine cunoscut pentru calităţile sale relaxante,dar poate fi de asemenea folosit pentru a curăţa rănile,a trata pielea uscată sau ca remediu contra mătreţii. Află în continuare mai multe utilizări şi beneficii ale acestui ulei.

1. Te ajută să ai un somn liniştit

Când ai probleme cu somnul,mirosul calmantşi relaxant al uleiului esenţial de lavandă te va ajuta. Doar freca o picătură de ulei pe palme şi apoi netedezeşte cu mâinile perna pe care dormi. Parfumul de lavandă te va ajuta imediat să adormi.

2. Tratează arsurile minore

Acesta are proprietăţi anti-inflamatorii fantastice şi este perfect pentru tratarea arsurilor minore. Dacă ţi-ai opărit mâna cu apă fierbinte,pune pe rană ulei esenţial de lavandă şi asta va calma durerea şi va grăbi procesul de vindecare.

3. Ameliorează simptomele de rinită alergică

Dacă trebuie să te confrunţi cu strănutul,tusea şi nasul înfundat ori de câte ori se încălzeşte vremea,încearcă uleiul esenţial de lavandă ca un remediu natural pentru simptomele de febra fânului. Pune o cantitate mică în palme şi treci cu ele peste nas şi gură.

4. Reduce crampele menstruale

Proprietăţile minunate ale lavandei reduc durerea cauzată de crampele menstruale. Maseazăabdomenul cu ulei de lavandă amestecat cu ulei de cocos,sau aplică pe burtă o compresă fierbinte cu ulei de lavandă şi vei scăpa de crampe.

5. Reduce febra

Atunci când copiii au febră,este greu să ştii ce să faci pentru a-i ajuta să se simtă mai confortabil. Un mod simplu de a uşura disconfortul este să îi freci uşor cu o cârpă umezită cu apă călduţă,în care ai dizolvat o picătură de ulei de lavandă. Înainte de a utiliza uleiul,asigură-te că micuţul tău nu este alergic la lavandă.

6. Tratează acneea

Uleiul esenţial de lavandă,amestecat cu o cremă simplă cumpărată de la farmacie,este un tratament excelent pentru acnee şi coşuri. Acesta va lupta cu bacteriile care cauzează acnee şi,de asemenea,va ajuta la echilibrarea producţiei de sebum din piele.