Varză beneficii. 5 afecţiuni ce se vindecă repede cu această legumă

1 73810 original jpg jpeg

Varză beneficii. Te-ai obişnuit s-o foloseşti în bucătărie, însă substanţele active din varză au rol terapeutic într-o sumedenie de boli. Salatele, sucul proaspăt şi frunzele acestei legume sunt eficiente, printre altele, în caz de ulcer gastric, entorse şi reumatism.

1. Varză beneficii - Comprese pentru cicatrizarea rănilor

Varza crudă conţine substanţe care stimulează regenerarea ţesuturilor,deci plăgile şi leziunile de la nivelul pielii se vor vindeca mult mai repede. Este indicată atât în cazul rănilor provocate de căzături,cât şi al celor produse prin arsuri de gravitate mică şi medie. Are acţiuni antiseptice şi antiinflamatoare,contribuind la cicatrizarea zonei cu probleme,fără a lăsa urme inestetice.

Varză beneficii - Cum se prepară: Se dau deoparte frunzele cele mai groase ale legumei şi se spală bine. Se taie în bucăţi mai mici şi fie se trec prin storcătorul de fructe,fie se pun într-un blender. Se îmbină o compresă sterilă în sucul obţinut şi se aplică pe rană. Se lasă să acţioneze o oră,după care leziunea este lăsată la zvântat pentru încă o oră,repetându-se procedeul de 2-3 ori pe zi.

2. Cataplasme, în cazul luxaţiilor

Frunzele de varză crudă au darul de-a descongestiona zonele care au devenit dureroase din cauza luxaţiilor ori a entorselor. Ele scad inflamaţia şi scurtează timpul de refacere a ligamentelor.

Cum se prepară: Se aleg frunzele de varză de un verde cât mai intens,acestea fiind de obicei cele care au stat cel mai mult în bătaia soarelui. Se spală cu apă rece şi se şterg cu un prosop curat,după care se scot nervurile mari cu ajutorul unui cuţit. Frunzele se aşază pe o suprafaţă tare şi se zdrobesc pe ambele părţi. Se pun pe leziune şi se fixează cât mai bine pentru a nu se deplasa. Se lasă peste noapte şi se repetă tratamentul până la vindecarea completă a rănii.

3. Varză beneficii - Salata atenuează simptomele menopauzei

Bufeurile,transpiraţia şi stările de iritabilitate sunt doar câteva dintre semnele specifice instalării menopauzei. Pot fi ameliorate dacă dozajul de hormoni feminini este echilibrat,iar varza are o contribuţie definitorie  în acest sens.

Este indicat să mănânci minimum 200 de grame de varză crudă zilnic,timp de patru săptămâni,sub formă de salată. O poţi condimenta după gust.

4. Domoleşte şi ulcerul gastric

simeon stalpnicul png

Frunzele de varză sunt o sursă importantă de glutamină,un aminoacid care are rolul de-a stimula regenerarea celulelor care alcătuiesc învelişul protector al stomacului şi al intestinului subţire.

Cum se prepară: Pentru a grăbi procesul de însănătoşire,este indicat să bei un litru de suc de varză zilnic. Acesta se obţine prin stoarcerea frunzelor,după ce în prealabil au fost spălate. Sucul trebuie preparat zilnic şi se consumă câte un pahar,de patru ori pe zi.

5. Varză beneficii - Cura cu suc de varză alină durerile reumatice

simeon stalpnicul png

Odată cu înaintarea în vârstă,tot mai multe persoane se confruntă cu neplăcerile cauzate de reumatism. Acestea pot fi ameliorate cu ajutorul tratamentelor interne şi externe pe bază de varză,deoarece au efect antiinflamator,contribuind la recuperarea mobilităţii încheieturilor.

Varză beneficii - Cum se prepară: Frunzele se spală,se zdrobesc şi se pun sub formă de cataplasme pe zonele dureroase pentru minimum două ore. În plus,se consumă şi 1-2 pahare cu suc obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Cura se ţine 40 de zile,după care este obligatoriu să se facă o pauză de minimum două săptămâni. Întrucât preparatul nu este foarte bun la gust,îl poţi combina cu suc de morcovi.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg