Vinul roşu elimină grăsimile acumulate în ficat

În urma unui studiu, ce a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, s-a demonstrat că vinul roşu conţine un compus care arde grăsimile depozitate în ficat. De aceea, este recomandat să beţi câte un pahar de vin (150 de ml) de două-trei ori pe săptămână.
Cercetătorii au analizat efectele pe care le au asupra ficatului şi a celulelor de grăsime anumite substanţe chimice provenite din struguri Muscadine,un soi din în sud-estul Statelor Unite ale Americii.
Se pare că unul dintre compuşi,mai exact acidul elagic,a dus la încetinirea semnificativă a creşterii numărului de celule de grăsime existente,ca şi a formării unora noi.
Poate combate tulburările metabolice
Aşa s-a ajuns la concluzia că un consum moderat de vin roşu este un bun mijloc de a contribui la combaterea obezităţii şi a tulburărilor metabolice asociate,cum ar fi steatoza hepatică.































