Vinuri tămăduitoare

1 73935 original jpg jpeg

Nu sunt la fel de cunoscute ca infuziile sau ceaiurile, dar au proprietăţi curative nebănuite. Folosite în zeci de afecţiuni, vinurile sunt leacuri la care poţi apela cu încredere.

Vinul de hrean ţine anemia la distanţă

Folosit de secole ca plantă medicinală,hreanuleste bogat în vitamina C. Din acest motiv,când se aflau pe mare,marinarii îl consumau pentru a preveni scorbutul. Aceasta este o boală care apare din cauza lipsei vitaminei C din organism. Se manifestă prin slăbirea forţei musculare,anemie,sângerarea gingiilor,căderea dinţilor şi apariţia unor plăgi deschise.

Vinul de hrean este indicat în anemie,indigestie,boli de inimă sau litiază renală. Îl obţii din 15 linguri de hrean ras fin pe care le pui într-o sticlă de 1 litru de vin roşu natural. Laşi la macerat 8-10 zile,apoi filtrezi amestecul. Se iau 3-4 linguri,timp de 3 săptămâni. Pe termen lung,leacul poate fi un bun afrodisiac. Totodată,aftele dispar tot cu leacuri pe bază de hrean. Indiferent de zona gurii în care a apărut,afta trece dacă faci gargară de hrean,de 3 ori pe zi. Peste o lingură de rădăcină rasă adaugi 250 ml de ţuică. Laşi la macerat 24 de ore,după care filtrezi şi faci gargară.

Eşti mai mereu obosită? Bea vin de salvie

Salvia este considerată „regina ierburilor tămăduitoare“,iar pentru romani era o plantă sacră,culeasă cu un întreg ritual. Vinul de salvie este un remediu contra stării de oboseală,astenie şi astm. Îl prepari din 20 de linguri de pulbere de salvie puse într-un litru de vin natural alb. Laşi să se macereze 3 săptămâni,după care îl strecori. Se administrează 3 linguri de vin,înainte de masă sau după masă. Dacă este consumat înainte de masă,vinul poate stimula apetitul. Băut cald,apără organismul de răceală şi gripă.

Vinul de ceapă,leac în răceli

Dacă tuşeşti sau ai dureri de gât poţi apela la vinul de ceapă. Pune într-un borcan de 1 litru 250-300 g de ceapă tocată,peste care 100 g de miere şi vin alb până umpli borcanul. Laşi vasul acoperit 2 sapătămâni,strecori şi iei câte 50 ml de 3 ori pe zi,înainte de masă.