Vrei să ai picioare sexi? Scapă de bătături!

1 69419 original jpg jpeg

Scoate sandalele din dulap! A venit şi vremea lor. Dichiseşte-ţi călcâiele şi fă-ţi pedichiura. Aşa cum o mână îngrijită poate să reprezinte cu succes cartea de vizită a unei persoane, aşa şi picioarele pot spune multe despre ea.

Bătăturile se numără printre cele mai des întâlnite probleme de la nivelul picioarelor. Medical,se numesc hipercheratoze şi sunt zone ale pielii unde se produce o acumulare de cheratină,mai precis de celule moarte ale pielii. Prin frecare sau atingere frecventă de încălţăminte care strânge ori care este nepotrivită pe calapod,se produc bătături în partea exterioară a piciorului,dar pot fi şi interdigitale. De asemenea,bătăturile pot apărea şi din cauza unui mers incorect. Şi la mâini se pot ivi bătături,care se manifestă prin porţiuni cornoase de culoare brun-galbene,dacă podul palmelor este excesiv utilizat.

Se pot trata eficient cu remedii naturiste

Cele care se formează pe călcâi sau în altă regiune a piciorului pot atinge dimensiuni şi de câţiva centimetri. Înainte să apelezi la chirurg,încearcă următoarele leacuri din ingrediente naturiste. Sunt ieftine şi,dacă te ţii de ele,te pot ajuta să scapi de probleme şi să ai picioare fine şi călcâie catifelate.

Cataplasme cu aspirină

Poţi utiliza cataplasme cu aspirină sau poţi achiziţiona din farmacii plasturi cu acid salicilic. Aceştia se aplică pe zona cu probleme şi nu pe pielea sănătoasă din jur,pentru că poate provoca arsuri sau ulceraţii. De asemenea,pisează 5 pastile de aspirinăşi amestecă pudra cu suc de lămâie şi puţină apă. Aplică pasta pe bătătură şi acoperă cu o folie de plastic,peste care pui o bucată de material de bumbac încălzit. După zece minute freacă delicat pielea cu o piatră ponce.

Bicarbonat de sodiu

Ca să scapi de bătături,înmoaie picioarele,câteva seri la rând,în apă caldă în care ai dizolvat trei linguri de bicarbonat de sodiu. După 15 minute,timp în care îşi face efectul,pielea întărită începe să de desprindă singură. Ca să refaci textura pielii,masează un pic zona cu o vitamina A sau E uleioasă.

Oţet de mere

Şi oţetul ajută la eliminarea bătăturilor. Pune o compresă cu oţet pe locul cu probleme şi las-o peste noapte. Dimineaţa,poţi îndepărta stratul cornos cu o piatră ponce.

Propolis

Îl găseşti în magazinele naturiste şi în pieţe,comercializat de micii întreprinzători. Ai nevoie de propolisîn formă brută,fără să fie amestecat cu ceară sau altceva,şi să nu fie mai vechi de un an. Pune o bucăţică de propolis în apă caldă şi,când acesta poate fi modelat,îl aplici direct pe bătătură,apoi îl acoperi cu un leucoplast. După trei-patru zile de tratament,bătătura începe să se desprindă singură.