Lumina albastră a telefoanelor, toxică pentru corp. La ce pericole ne expunem?

Un nou studiu ne avertizează că lumina albastră emisă de telefoanele mobile sau iluminatul LED din birourile moderne pot fi toxice pentru organismul uman. La ce pericole ne expunem acasă sau la serviciu?

image

Suntem bombardați cu ecrane toată ziua, lucru care nu e deloc natural și benefic corpului nostru, deoarece lumina emisă de acestea nu permite corpului nostru să funcționeze optim. Ce dezechilibre pot apărea?

Cercetătorii de la Universitatea Collage London susțin că mediul în care trăim poate fi o „bombă cu ceas” pentru sănătatea publică, din simplul motiv că poate cauza diabet și scurta vieți.

Profesorul Glen Jeffrey a declarat următoarele: „Lumina soarelui are echilibrul perfect între lumina roșie și cea albastră, însă, în momentul de față, trăim într-un mediu în care lumina albastră este dominantă. Cu toate că nu ne dăm seama, lumina LED este preponderant albastră și nu conține aproape deloc roșu”, a ținut acesta să precizeze. Și expunerea prelungită la lumina albastră, care nu conține deloc roșu în ea, este potențial toxică.

„Lumina albastră are un impact negativ asupra psihicului uman și ne poate da peste cap nivelul de zahăr în sânge, ceea ce poate duce la apariția diabetului”, a adăugat omul de știință. Înainte de 1990, aveam peste tot lumina incandescentă, care era bună pentru noi pentru simplul motiv că imita lumina soarelui, adică avea și albastru, și roșu în ea.

„În momentul de față, există o bombă cu ceas în rândul populației, mai ales printre cei trecuți de prima tinerețe, iar efectele negative pe care le poate avea această lumina albastră pot fi corectate, măcar parțial, de expunerea crescută la soare”, a completat specialistul.

image

Excesul de lumina albastră ne dă peste cap mitocondria, care generează energia necesară celulelor pentru a funcționa. Drept urmare, poate dezechilibra nivelul zahărului în sânge și poate contribui la îmbătrânirea accentuată a întregului organism.

S-a descoperit, de asemenea, că expunerea unei persoane la lumina roșie, timp de 15 minute, poate restabili echilibrul zahărului din sânge. Cu alte cuvinte, petreceți mai puțin timp în fața ecranelor sau în încăperi cu lumină LED, pentru a vă menține sănătatea în limitele normale.

foto - Shutterstock