Alzheimer e contagios? Un nou studiu susține că boala se ia!

Un nou studiu susține că boala care te face să-ți pierzi memoria se poate transmite de la om la om! Cine e în pericol să se îmbolnăvească?

image

Oamenii de știință au descoperit dovezi că cel puțin cinci oameni au luat Alzheimer în urma unui tratament cu hormoni, care este acum interzis. Pacienții respectivi se numărau printre cei 1.848 de oameni care fuseseră injectați cu hormonii „creșterii” în copilărie. Doar că acești hormoni conțineau și niște proteine toxice…

Cei cinci oameni au dezvoltat forma extrem de rară, care apare la persoanele destul de tinere, de demență. Ceilalți care au primit același tratament în copilărie riscă să facă aceeași boală.

Între anii 1958 și 1985, copiii din SUA și Marea Britanie care erau mici de înălțime primau hormoni prelevați de la cadavre pentru a le spori creșterea. Tehnica a ajuns să fie interzisă (din simplul motiv că ducea la apariția unei tulburări cerebrale care era fatală), iar medicii au găsit o alternativă – au folosit hormoni sintetici.

Cercetătorii sunt acum convinși că și alte proceduri medicale și chirurgicale pot facilita contaminarea cu niște proteine toxice specific bolii Alzheimer. Aceste proteine se acumulează în creier și distrug neuronii. Mai mult, supraviețuiesc oricărei sterilizări din spitale.

Aceste proteine toxice se acumulează în creier, în jurul neuronilor, lucru care cauzează apariția Alzheimer-ului. Profesorul John Collinge, de la University College London, spune că trebuie făcut ceva pentru a preveni transmiterea accidentală a acestei boli în viitor.

Alzheimer are două forme – o variantă sporadică, pe care o au mii de oameni trecuți de 65 de ani, aceasta fiind forma cea mai răspândită, și o variantă genetică, transmisă în familii.

Oamenii de știință au descoperit, pe 29 ianuarie, că mai există o formă, extrem de rară, care poate fi transmisă de la om la om. Cine riscă să ia Alzheimer?

Profesorul Collinge susține că la risc sunt extrem de puțini oameni, cei care au suportat anumite proceduri neurochirurgicale, transplant de țesuturi sau au beneficiat de donări de organe. „Trebuie să precizez că se poate întâmpla extrem de rar”, a precizat profesorul britanic.

„Alzheimer nu se poate lua ca orice virus sau infecție bacteriană. Ruta de trasmitere e posibilă în cazul în care cineva a fost injectat din greșeală cu extracte de țesut uman contaminat. Acest lucru se poate întâmpla doar în timpul unor proceduri care se făceau pe vremuri și nu mai sunt acum practicate”, a conchis specialistul.

foto - Shutterstock



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg