Într-o căsnicie, femeia ajunge mai repede decât bărbatul să nu mai iubească!

Probabil că nu multe femei sunt de acord cu concluzia la care a ajuns un nou studiu, însă cercetătorii ne spun clar – femeile sunt primele care nu mai sunt îndrăgostite, într-o relație de lungă durată!

image

Un nou studiu face vâlvă în rândul cuplurilor din întreaga lume din cauza rezultatului pe care l-a făcut public pe 10 ianuarie și care deranjează pe multă lume. Cercetarea s-a făcut pe sentimentele a 3.900 de adulți implicații în relații cu o durată de la 2 ani la 20 de ani.

Voluntarii acestui studiu au trebuit să-și descrie sentimentele la fiecare 30 de minute, timp de 10 zile, și să spună cu cine se aflau în momentele respective. Acest lucru a dezvăluit cantitatea de iubire pe care bărbații și femeile o aveau pentru partener de-a lungul timpului.

Rezultatele au arătat cum se estompau sentimentele femeilor măritate sau a celor logodite de cel puțin trei ani. Acestea aveau cu 55% mai puține sentimente pentru soțul sau logodnicul lor decât bărbații pentru partenerele lor. În ceea ce îi privește pe reprezentanții sexului puternic, la ei situația a stat puțin mai bine – s-a descoperit o scădere în intensitate a sentimentelor lor cu numai 9%.  

Același studiu ne arată că femeile implicate în relații de lungă durată își petrec mai mult timp făcând treburi gospodărești și gătind, lucru care poate explica schimbările apărute în sentimentele lor. În același timp, bărbații care sunt căsătoriți sau logodiți de o perioadă îndelungată petrec mai mult timp relaxându-se și trăgând câte un pui de somn în mijlocul zilei.

image

Studiul publicat în Psychological Science a descoperit că absența face ca partenerii să-și ducă dorul și să-ți dorească apropierea din nou. Când cuplurile se reunesc după o pauză de cel puțin opt ore, se înregistrează o intensificare mică a sentimentelor de fiecare parte.

Doctorul Saurabh Bhargava, de la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh, Statele Unite, a condus studiul și a declarat pentru The Times următoarele: „Cred că există o interpretare optimistă a informațiilor dobândite – cu toate că pasiunea și sentimentele romantice se estompează, ele nu dispar!”.

foto - Shuttestock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg