Marijuana, secretul orgasmului la femei? Ce spune un nou studiu

O nouă cercetare, realizată pe sute de oameni, vine cu vești bune pentru femei, care pot atinge culmea plăcerii dacă-și schimbă puțin rutina între așternuturi...

image

Se pare că, în mod obișnuit, mai puțin de 50% dintre femei au orgasm în timpul unui raport intim, așadar situația se poate îmbunătăți destul de mult pentru reprezentantele sexului frumos. Ce au de făcut? Să se apuce cumva de luat droguri?  

Un nou studiu a ajuns la concluzia că femeile care fumează marijuana sau care se masturbează înainte de-a face sex au șanse crescute să aibă orgasm atunci când se află, în ipostaze intime, cu partenerul lor.

Cercetătorii din Carolina de Nord, SUA, explică asemenea rezultat prin simplul fapt că se obține un nivel crescut de relaxare atunci când se folosește marijuana sau când se obține plăcerea prin mijloace propriii. Iar acea relaxare poate aduce cu ea o dorință semnificativ mai mare decât de obicei. Mai mult, acest drog care este legal în anumite părți ale globului, în interes medicinal, poate trata și disfuncțiile sexuale, nu numai timiditatea.

În urma studiului realizat de americani, s-a constatat că peste 70% dintre participanți – atât femei, cât și bărbați – au avut parte de o satisfacție sexuală crescută după consumul de canabis. Relaxarea celor prezenți la studiu e posibilă datorită unei componente active a canabisului, denumite THC, care este semănătoare cu o substanță chimică din creierul uman care funcționează ca un neurotransmițător.

Acest neurotranmițător afectează acele zone ale creierului care influențează plăcerea, memoria, concentrarea, mișcarea și percepția timpului. Datorită unei structuri asemănătoare, THC este recunoscut de organismul uman și poate, astfel, influența comunicarea din creier.

„În timp ce bărbații, în proporție de peste 90%, au orgasm în timpul actului sexual, mai puțin de 50% dintre femei au astfel de experiență în timpul relațiilor intime. Și numai 6% dintre femei au orgasm de fiecare dată când întrețin relații sexuale”, au dezvăluit cercetătorii preocupați de subiect.

În cadrul studiului, s-a constat și că marijuana crește puterea simțurilor. Astfel, atingerea, gustul și mirosul sunt mai pregnante în timpul actului sexual datorită impactului pe care canabisul îl are asupra corpului uman.

Participanții au fost interogați și cu privire la masturbare. Au fost întrebați dacă fac acest lucru și ce se întâmplă dacă folosesc canabis înainte de a-și oferi singuri plăcere. Aproape 88% au recunoscut că se masturbează și 62% dintre ei au simțit un orgasm mult mai puternic după ce au fumat marijuana.

Concluzia este că relaxarea a permis și dezinhibarea participanților la studiu, lucru care a contribuit din plin la obținerea unui orgasm foarte puternic.

Foto - Shutterstock