3 factori care înrăutăţesc alergiile

1 73984 original jpg jpeg

Milioane de persoane din întreaga lume suferă din cauza simptomelor supărătoare ale alergiilor. De aceea, fac tot posibilul să le ţină în frâu, însă ceea ce nu ştiu este că anumite obiceiuri din viaţa cotidiană le pot înrăutăţi starea de sănătate.

Stresul

Un factor care pot face persoanele alergice să nu se mai oprească din strănutat,de exemplu,este stresul. Un studiu recent publicat în Annals of Allergy,Asthma &Immunology a arătat acest lucru.

Aceştia au măsurat nivelu de stres la 179 de persoane cu rinită alergică. Pentru  64% dintre aceştia simtomele bolii erau mai accentuate. Cercetătorii spun că soluţia la această problemă este păstrarea calmului,prin folosirea a câtorva tehnici de relaxare.

Vremea

Pentru  persoanele alergice la polen,o zi cu vânt,însorită şi călduroasă poate fi un adevărat blestem. Iritaţiile nasului şi ale ochilor,simptome ale rinitei alergice,se înrăutăţesc în aceste perioade.

Se întâmplă din cauza faptului că în aceste zile sunt condiţiile ideale ca pomii să elibereze particulele de polenîn atmosferă. Vântul le poartă peste tot,ceea ce face ca persoanele alergice să sufere foarte mult.  Astfel,este ideal ca persoanele alergice să nu iasă din casă în zilele cu vânt.

Alcoolul

Alcoolul poate fi un factor care înrăutăţeşte starea celor care suferă din cauza alergiilor. Unii oameni sunt foarte sensibili la sulfiţii conţinuţi mai ales în vinşi în bere sunt de vină,spune medicul David Rosenstreich,directorul Allergy and Immunology at Montefiore Medical Center din New York.

Un studiu al cercetătorilor danezi,citat de huffingtonpost.com,  a relevat,de asemenea,că persoanele care au băut mai mult de 14 pahare cu alcool pe săptămână au resimţit simtomele alergiilor mai grav decât cei care au consumat mai puţine băuturi alcoolice.

Mai citeşte şi:

Remedii pentru rinita alergică

Eşti alergică? Iată câteva remedii naturale!