3 leacuri naturale contra durerii de dinţi

1 69065 original jpg jpeg

Nimic nu e mai neplăcut şi mai sâcâitor decât durerea de dinţi. Până să ajungi la stomatolog, foloseşte câteva ingrediente la îndemână - aflate în dulapul oricărei gospodine.

Cuişoarele –  calmantul natural

Sunt remediul cel mai eficace contra durerilor de dinţi. Dacă ai observat,mirosul cuişoarelor seamănă izbitor cu cel resimţit în cabinetul dentiştilor – ceea ce nu e întâmplător,fiindcă specialiştii folosesc un extract numit eugenol,care se află şi în compoziţia condimentului. Eugenolul are proprietăţi antibacteriene,scade sensibilitaea dentară şi alină duerea. Ca să scapi de necaz,striveşti uşor puţin condiment între dintele dureros şi cel de dedesubt. Vei resimţi imediat proprietăţile sale calmante. Mai poţi folosi ulei esenţial de cuişoare – 2-3 picături pe o bucată de vată,pe care o aplici pe zona dureroasă,fără a înghiţi.

Ghimbirul – efect anestezic

E suficient să amesteci un pic de pudră de ghimbir cu apă ca obţii un leac contra durerilor de dinţi. Fiindcă planta are proprietăţi naturale anti-durere,având efect asemănător aspirinei. Obţine o pastă consistentă,prin amestecarea pudrei de ghimbir cu apă călduţă. Îmbibă un tampon de vată în amestec,stoarce-l bine şi lasă-l pe zona dureroasă – pe dinte,nu pe gingie. Poţi face o pastă din pudră de ghimbir şi praf de ardei iute.

Ardeiul iute – revulsiv şi antiinflamator

Ardeiul iute nu dă doar gust exploziv mâncărurilor,dar are efect surprinzător şi în durerile de dinţi. Principiul său activ,capsaicina,acţionează ca un antalgic (produs anti-durere) şi ca un antiinflamator.  Amestecă praf de ardei iute cu apă,până obţii o pastă densă. Ia o bucată de vată şi înmoai-o în acest amestec,stoarce-o,las-o pe dinte,evitând orice contact cu gingia. Pasta are efect revulsiv,şi atenuează inflamaţia şi durerea.