3 tipuri de cancer asociate cu kilogramele în plus

1 77034 original jpg jpeg

Cu siguranţă ştii că dincolo de partea estetică, kilogramele în plus sunt periculoase pentru sănătatea ta. Acestea pot fi cauza apariţiei bolilor de inimă, a diabetului, a durerilor articulare şi, cel mai grav, a cancerului. Iată care sunt cele mai frecvente tipuri de cancer asociate cu kilogramele în plus:

Cancerul de sân

Excesul de greutate creşte posibilitatea dezvoltării cancerului de sân, însă acest lucru se întâmplă doar după menopauză. Femeile obeze aflate la menopauză au un risc mult mai mare de a face cancer la sân decât cele cu o greutate normală. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că ţesuturile de grăsime produc estrogeni, iar după menopauză, acesta devine principala sursă hormonală. S-a demonstrat că estrogenul este cel care hrăneşte cancerul, iar grăsimea în plus înseamnă o cantitate mărită de estrogen. Totodată, inflamaţiile cronice cauzate de excesul de greutate stimulează creşterea celulelor canceroase.

Cancerul de colon

Conform studiilor realizate de medici, s-a constatat că bărbaţii sau femeile cu obezitate au cu 30% mai multe şanse să dezvolte cancer colorectal decât persoanele sănătoase. Ţesuturile grase secretă hormoni care stimulează creşterea celulară şi inflamaţiile, care pot determina apariţia cancerului de colon.

Mielom multiplu

Este o formă incurabilă de cancer al sângelui, care afectează celulele din măduva osoasă. S-a constatat că această boală are şanse mai mari să apară la persoanele supraponderale. Inflamaţia care apare din cauza celulelor grase duce la dezvoltarea mielomului multiplu, deoarece măduva osoasă conţine şi ea celule adipoase.

Citeşte Click! pentru femei în varianta digitală

image