Afecţiuni declanşate de obezitatea infantilă

1 56115 original jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi copii se luptă cu kilogramele în plus de la o vârstă fragedă. Însă, alimentaţia neadecvată şi lipsa de mişcare pot provoca probleme grave de sănătate.

Menţinerea unui regim alimentar variat,dar echilibrat,precum şi exerciţiile fizice constante sunt esenţiale nu doar în cazul adulţilor,ci şi al copiilor. Dacă cel mic ştie principiile alimentaţiei corecte,îi va fi mult mai uşor să le urmeze pe parcursul vieţii şi astfel va preveni eventuale afecţiuni cauzate de un stil alimentar deficitar.

Boli cardiovasculare

Grăsimea în exces se depune pe vasele de sânge,dar şi pe organele corpului. Presiunea ţesutului adipos îngreunează circulaţia sângelui,iar inima va depune un efort suplimentar pentru a funcţiona normal.

Citeşte şi:

Cât de periculoasă este obezitatea

Lactatele previn obezitatea

Valori crescute ale colesterolului

Cei mici se dau în vânt după mâncărurile de tip fast food şi după dulciuri. Însă,aceste preparate conţin foarte multe grăsimi şi zahăr,ceea ce determină ca valorile colesterolului să crească. În timp această afecţiune va creşte riscul de producere a atacului de cord.

Diabetul de tip 2

Obezitatea infantilă predispune copiii la diabet. Corpul nu va mai produce suficient de multă insulină,ceea ce va determina creşterea valorii de glucoză din sânge.

Alte boli care pot apărea

Copii obezi au un risc mai ridicat să aibă probleme respiratorii. Totodată,numărul de kilograme în plus îi va face să se simtă marginalizaţi de către colegi şi prieteni. Din dorinţa de a slăbi cât mai repede ei pot recurge la diete extreme,ceea ce le va provoca alte probleme de sănătate.