4 motive neaşteptate care-ţi dau dureri de cap

cpf jpeg

În spatele durerilor de cap nu sunt doar răcelile de sezon, stresul sau alte afecţiuni. Câteva motive pe care nici nu le-ai fi bănuit, de natură fizică, îţi pot cauza dureri insuportabile.

Ai gâtul tensionat

Acest tip de durere,cunoscut şi sub numele de nevralgie occipitală,începe de la ceafă şi radiază pe toată suprafaţa capului. Sursa durerii este de obicei gâtul tensionat – din cauza faptului că-l menţii ore întregi într-o singură poziţie,de obicei într-una necorespunzătoare. Fă mişcări de rotaţie a capului de câteva ori pe zi,ia vitamina B2 şi magneziu şi foloseşte calmantedacă durerea persistă.

Strângi din maxilare

Dacă strângi frecvent din maxilare,în timpul zilei,din cauza stresului,sau în somn,asta poate duce la dureri persistente în zona feţei,capului,gâtului. Foloseşte calmante şi vezi un medic,care îţi poate recomanda un dispozitiv care să diminueze efectul bruxismului – scrâşnetul din dinţi pe timpul nopţii.

Iei prea multe calmante

Prea multe calmante pentru a-ţi calma durerile de cap duc la.. mai multe dureri de cap. Calmantele trebuie luate doar atunci când nu ai altă soluţie,şi nu pe termen lung. Evită să iei pe termen lung analgezicele care numără cofeina printre substanţele active.

Petreci mult timp la altitudine

Dacă urci des pe munte,sau dacă iei frecvent avionul,să nu te miri că ai dureri frecvente de cap. Aceasta se datorează oxigenării mai slabe a sângelui. Ai grijă să te hidratezi corespunzător,să eviţi consumul de cofeină.