4 semne ascunse ale deshidratării

1 72208 original jpg jpeg

Cu toţii cunoaştem semnele comune ale deshidratării: sete crescută, slăbiciune, amţeală. Cu toate astea, semnele deshidratării sunt mult mai numeroase, şi adesea sunt ignorate chiar de către persoanele care nu beau suficientă apă.

Crampe musculare

Sportivii de performanţă ştiu că deshidratareaduce la crampe musculare. Dacă desfăşori activităţi fizice pe căldură,crampele apărute din senin sunt un semnal de alarmă că trebuie să te hidratezi. Simplul fapt de a merge devine un chin atunci când nu ai suficientă apă în organism. Deshidratarea poate să modifice şi rezervele de sodiu şi potasiu în organism,ceea ce contribuie şi mai mult la apariţia crampelor musculare.

Piele uscată

Dacă credeai că tegumentele uscate apar numai pe timp de iarnă,te înşeli. Semnalul poate să apară şi vara,şi să indice că nu ai băut suficientă apă.

Nervozitate

Apainsuficientă în organism duce la nervozitate,dispoziţie proastă,tulburări de memorie,oboseală. Deci,cu prima ocazie când simţi că nu-ţi poţi controla nervii,bea un pahar mare cu apă!

Foame

Când eşti deshidratată,organele au probleme în a funcţiona cum se cuvine şi atunci apar carenţele de substanţe nutritive. Fenomenul se amplifică atunci când eşti o persoană activă. Lipsa de glicogen din organism,cauzată de funcţionarea deficitară a organelor,dă o senzaţie permanentă de foame.