4 simptome frecvente ale sindromului colonului iritabil

1 76977 original jpg jpeg

Sănătatea este cel mai de preţ dar de care trebuie să te îngrijeşti constant. De cele mai multe ori, în spatele unor banale dureri abdominale se pot ascunde motive deloc de neglijat, care ar trebui să te pună serios pe gânduri. Iată cele mai frecvente simptome ale sindromului colonului iritabil!

Schimbările tranzitului intestinal

Constipaţia care durează mai mult de trei zile, însoţită uneori şi de diaree, este un semn care de cele mai multe ori este asociat cu sindromul colonului iritabil. Această stare se poate declanşa în urma unei perioade stresante sau chiar a depresiei. De aceea multe femei simt îmbunătăţiri ale stării lor odată ce încep să practice sport cu regularitate, să facă exerciţii de respiraţie şi de relaxare sau alte forme de terapii.

Dureri intestinale

Dacă vei constata că ai frecvent crampe în zona abdomenului sau dureri în timpul defecaţiei, acestea sunt semne că ar putea fi vorba despre endometrioză, de aceea trebuie să mergi la un consult cât mai curând pentru a afla exact cauza.

Disconfort la nivelul abdomenului

Persoanele care se confruntă cu sindromul colonului iritabil au de obicei o durere surdă, constantă, din cauza crampelor abdominale şi a dereglării metabolismului. Simptomele sunt destul de asemănătoare cu cele din perioada ciclului menstrual, rareori însoţite şi de dureri de spate.

Mucus în scaun

Mucusul este produs de colon şi face parte din procesul fiziologic. Prezenţa sa în scaun însă, în special în mod periodic, indică faptul că te confrunţi cu o problemă de sănătate şi poate indica totodată apariţia sindromului colonului iritabil.