5 cauze ale respiraţiei urât mirositoare

1 70661 original jpg jpeg

Chiar dacă ai o igienă orală corectă, în anumite momente simţi că ai o respiraţie urât mirositoare, aşa numita halenă. Iată ce o provoacă!

Medicamentele

Unul dintre efectele adverse ale consumului de medicamente în mod constant este apariţia senzaţiei de gură uscată. Medicamentele inhibă producţia de salivă,iar în lipsa ei se înmulţesc particulele care provoacă halena.

Infecţii ale tractului respirator

O bronşită sau o răceală mai severă permit ca secreţiile nazale să treacă în gât şi în gură,ceea ce duce la apariţia infecţiilor respiratorii,iar în final provoacă respiraţia urât mirositoare.

Citeşte şi:

5 alimente pentru o respiraţie proaspătă

De ce ni se usucă gura

Respiraţia pe gură

Te numeri printre acele persoane care au mereu nasul înfundat şi au tendinţa să respire pe gură. Acest obicei are acelaşi efect precum medicamentele,adică usucă gura,iar tu vei avea o respiraţie nu tocmai proaspătă.

Obezitatea

Printre complicaţiile pentru sănătate pe care le provoacă kilogramele în plus,se numără şi halena. Persoanele supraponderale au o digestie mai lentă,iar din acest motiv în stomac se acumulează anumite gaze care produc respiraţia urât miroasitoare.

Prea mulţi carbohidraţi

În momentul în care organismul transformă grăsimile în energie,el eliberează anumite substanţe chimice. Dacă dieta ta este formată preponderent din alimente bogate în carbohidraţi,numărul de substanţe este mai mare,iar o parte din ele ajung în respiraţie şi o alterează.