5 concepţii greşite despre fertilitate

1 69657 original jpg jpeg

Atunci când vrei cu nerăbdare să ai un copil, multitudinea de informaţii adunate de pe internet şi de la cunoscuţi poate fi copleşitoare, mai ales că mare parte dintre acestea pot fi false. Află din materialul de faţă ce anume ajută şi ce poate afecta fertilitatea ta şi pe a partenerului tău.

Iată care sunt cele mai frecvente confuzii şi care este adevărul despre cele mai comune mituri.

1. Greutate nu are niciun efect asupra fertilităţii

Greutatea corporală are un efect mare asupra şanselor de a rămâne gravidă. Atât persoanele subponderale,cât şi cele supraponderale sunt mai puţin fertile decât cele care sunt în formă maximă. Greutatea afectează în egală măsură şi bărbaţii şi femeile. Supraponderabilitatea poate influenţa numărului de spermatozoizi la bărbati.

2. Cafeina este interzisă pentru femeile gravide

Într-adevăr,dacă o femeie însărcinată bea prea multă cafea,riscul de a avorta poate creşte dramatic. Cu toate acestea,în cazul în care viitoarea mămică bea doar una,două ceşti de cafea pe zi, nu există niciun motiv de îngrijorare,din acest punct de vedere.

3. Relaţiile intime frecvente măresc şansele de a rămâne gravidă

Femeile nu sunt fertile pe întreg parcursul unui ciclu,ele putând rămâne însărcinate doar în câteva zile pe lună,în mijlocul ciclului menstrual,la ovulaţie,care are loc,cel mai probabil,la două săptămâni de la perioada aceea sensibilă. Prin urmare,actul sexual zilnic este inutil (dacă este făcut cuunicul scop de a concepe un bebe) şi poate reduce numărul de spermatozoizi,care este destul de necesar în zilele fertile,pentru a creşte şansele unei sarcini.

4. Poţi opri un avort spontan

Pierderea sarcinii în primul trimestru este frecventă si este cauzată de divizarea rapidă a celulelor embrionare. Prin urmare,mama nu are absolut nicio vină. Aşadar,nu ai cum să împiedici avortul spontan.

5. Fertilizarea in vitro este cea mai bună soluţie

Dacă îţi este foarte greu să rămâi gravidă,fertilizarea in vitro(FIV) nu ar trebui să fie prima ta opţiune,pentru că este foarte scumpă şi dă rezultate optime la un procent mic de oameni. Problemele în fertilitate pot include fibroame uterine,care pot fi rezolvate prin îndepărtare,cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale.