5 factori de risc în bolile de inimă

1 73213 original jpg jpeg

Dacă în unele cazuri bolile de inimă sunt o moştenire nedorită de familie, în alte situaţii stilul de viaţă nesănătos creşte riscul de a face infarct. Uite care sunt factorii care-l pot provoca!

Ai colesterolul mărit

Colesterolul,sau nivelul de grăsime din sânge,este de două feluri. Colesterolul bun (HDL),care menţine sănătatea vaselor de sânge,şi colesterolul rău (LDL) care duce la apariţia depunerilor de grăsime pe pereţii venelor şi arterelor,ce are ca rezultat circulaţia deficitară a sângelui. Studiile au arătat că persoanele care au colesterolul mărit îşi triplează riscul de a suferi un atac de cord.

Infecţiile pot cauza probleme cardiace

Dacă eşti răcită sau ai o infecţie a sistemului respirator,probabilitatea de a face infarct creşte de cinci ori în primele trei zile de boală. Motivul este dat de faptul că inimaeste suprasolicitată în această perioadă,ceea ce poate declanşa atacul de cord.

Supradozajul de calciu,o cauză neaşteptată

Calciul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului,fiind cel care întăreşte oasele şi te fereşte de osteoporoză. Însă,luat în cantităţi exagerate,poate face mai mult rău decât bine. O complicaţie a acestuia este provocarea infarctului,întrucât excesul de calciu se depune pe artere. Depăşirea dozei zilnice cu 500 de miligrame creşte cu 30% riscul atacului de cord.

Citeşte şi:

Ce să faci în cazul unui atac de cord

Insomnia creşte riscul de atac de cord

Renunţi la aspirina zilnică

Doctorii cardiologi recomandă persoanelor care suferă de boli de inimă să ia câte o aspirină pe zi,fiindcă se cunoaşte faptul că aceasta scade riscul de a suferi un infarct. Însă,în momentul în care eşti nevoită să renunţi la acest tratament trebuie să te consulţi cu medicul cadiolog pentru că în prima săptămână după ce ai încetat să mai iei aspirină,riscul de a suferi un infarct se dublează faţă de zilele precedente.

Suferi şi de psoriazis

În cazuri severe,această boală autoimună de pielecreşte riscul de a face atac de cord. Complicaţiile pot apărea în urma tratamentului medicamentos,dar şi din cauza infecţiei ţesuturilor care poate destabiliza funcţionarea organismului.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg