5 factori de risc în bolile de inimă

1 73213 original jpg jpeg

Dacă în unele cazuri bolile de inimă sunt o moştenire nedorită de familie, în alte situaţii stilul de viaţă nesănătos creşte riscul de a face infarct. Uite care sunt factorii care-l pot provoca!

Ai colesterolul mărit

Colesterolul,sau nivelul de grăsime din sânge,este de două feluri. Colesterolul bun (HDL),care menţine sănătatea vaselor de sânge,şi colesterolul rău (LDL) care duce la apariţia depunerilor de grăsime pe pereţii venelor şi arterelor,ce are ca rezultat circulaţia deficitară a sângelui. Studiile au arătat că persoanele care au colesterolul mărit îşi triplează riscul de a suferi un atac de cord.

Infecţiile pot cauza probleme cardiace

Dacă eşti răcită sau ai o infecţie a sistemului respirator,probabilitatea de a face infarct creşte de cinci ori în primele trei zile de boală. Motivul este dat de faptul că inimaeste suprasolicitată în această perioadă,ceea ce poate declanşa atacul de cord.

Supradozajul de calciu,o cauză neaşteptată

Calciul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului,fiind cel care întăreşte oasele şi te fereşte de osteoporoză. Însă,luat în cantităţi exagerate,poate face mai mult rău decât bine. O complicaţie a acestuia este provocarea infarctului,întrucât excesul de calciu se depune pe artere. Depăşirea dozei zilnice cu 500 de miligrame creşte cu 30% riscul atacului de cord.

Citeşte şi:

Ce să faci în cazul unui atac de cord

Insomnia creşte riscul de atac de cord

Renunţi la aspirina zilnică

Doctorii cardiologi recomandă persoanelor care suferă de boli de inimă să ia câte o aspirină pe zi,fiindcă se cunoaşte faptul că aceasta scade riscul de a suferi un infarct. Însă,în momentul în care eşti nevoită să renunţi la acest tratament trebuie să te consulţi cu medicul cadiolog pentru că în prima săptămână după ce ai încetat să mai iei aspirină,riscul de a suferi un infarct se dublează faţă de zilele precedente.

Suferi şi de psoriazis

În cazuri severe,această boală autoimună de pielecreşte riscul de a face atac de cord. Complicaţiile pot apărea în urma tratamentului medicamentos,dar şi din cauza infecţiei ţesuturilor care poate destabiliza funcţionarea organismului.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg