5 remedii care te vor ajuta să lupţi cu astenia de primăvară

atac cerebral jpeg

Primăvara bate la uşă...razele soarelui, copacii înmuguriţi, adierile vântului de primăvară ne încântă şi ne insuflă bucuria trezirii naturii la viaţă şi ne aduce astenia de primăvară. Ne simţim mai obosiţi, fără chef de viaţă şi avem nevoie de mult somn. Aceste tulburări care ne afectează starea de bine pot fi semnele asteniei de primăvara.

Aportul de vitamine şi minerale scade în sezonul rece din cauza dietelor sau a alimentaţiei nesănătoase şi astfel efortul depus în acest sezon duce la epuizarea celulelor,care,odată cu începerea sezonului cald,tind să consume mai multă energie decât produc. Pe lângă aportul insuficient de vitamine şi minerale,alte cauze ale asteniei sunt lipsa exerciţiilor fizice şi bolile de sezon,cum ar fi gripa. Acest lucru duce la un dezechilibru în organism şi astfel apare astenia de primăvară.

Cu alte cuvinte,organismul nostru trebuie să facă faţă nu numai schimbărilor de temperatură şi luminozităţii crescute,dar este nevoit să se adapteze unui nou stil de viaţă,odată cu debutul primăverii.Fără a fi considerată o boală propriu-zisă,ci un simptom,o tulburare,o stare de slăbiciune,de disconfort fizic şi psihic,astenia de primăvară ne atrage atenţia că organismul are nevoie de o nutriţie mai bună şi de eliminarea toxinelor după iarnă,pentru a putea funcţiona mai bine.

(...)

Indispoziţia generală provocată de astenie este determinată de oboseala resimţită de către organele corpului în sezonul rece. Ficatul este cel mai obosit după alimentele grele din timpul iernii. Acest organ vital,responsabil în bună măsură pentru producţia de energie a organismului,are nevoie acum de o curăţare naturală. O alimentaţie bogată în nutrienţi naturali te poate ajuta să ai mai multă energie fizică şi o stare mai bună din punct de vedere psiho-emoţional.

De aceea,este esenţial să adoptăm un regim alimentar cu un conţinut bogat în vitaminele A,C şi vitaminele din grupa B,menit să asigure detoxifierea ficatului şi să ne redea echilibrul şi starea de bine.

Iată care sunt alimentele care te vor ajuta să ignori astenia de primăvara: 

..........................

Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR