5 simptome atipice ale cancerului mamar

1 65447 original jpg jpeg

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite forme de cancer la nivel mondial şi afectează din ce în ce mai multe femei tinere, deşi acest tip de maladie apare în special odată cu înaintarea în vârstă.

Această afecţiune se manifestă,cu precădere,la femeile care au trecut pragul de 40 de ani,motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare,experţii în sănătate recomandă femeilor să înveţe să identifice simptomele acestui tip de cancer,mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice. Iată,aşadar,simptomele care ar trebui să te îngrijoreze!

Senzaţie de mâncărime la nivelul sânilor şi înroşire

În zilele precedente dar şi în timpul menstruaţiei,durerile resimţite la nivelul sânilor sunt absolut normale,ei fiind mai sensibili în această perioadă. De asemenea,senzaţia de mâncărime este şi ea firească.

Totuşi,dacă aceste simptome persistă după menstruaţie,este necesar consultul unui medic specialist,mai ales dacă pe pielea din jurul sânilor apar pete albăstrui sau celulită.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.