5 virusuri mai periculoase decât Ebola

1 58982 original jpg jpeg

Ebola a ucis anul acesta peste 1.000 de persoane au fost ucise în Africa de vest de către Ebola. Cu toate acestea, experţii în sănătate din Statele Unite consideră alţi viruşi mai periculoşi decât Ebola.

Cu toate că alţi viruşi au o rată a mortalităţii mai mică decât Ebola,ei sunt mai răspândiţi în ţările dezvoltate şi ucid mai multe persoane anual decât Ebola,spun experţii din Statele Unite ale Americii,citaţi de Mediafax.

Rabia

Rabia este unul dintre viruşii cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. În SUA,doar 3 persoane au supravieţuit bolii fără să fie vaccinate după ce au fost expuse la virus. În prezent,aproximativ 2 persoane mor anual în Statele Unite din pricina rabiei.

Virusul HIV

Cu toate că numărul celor care mor anual din pricina virusului HIV s-a micşorat în ultimii ani,acesta rămâne periculos pentru Statele Unite şi Europa. În anul 2012,1,6 milioane de persoane din întreaga lume au murit din pricina virusului HIV şi a bolii SIDA.36 de milioane de persoane au murit de SIDA în întreaga lume de la descoperirea bolii.

Gripa

Virusul gripal nu sună prea înspăimântător,dar omoară anual mai mulţi oameni ca Ebola. În SUA mor an de anl între 3.000 şi 49.000 de persoane din pricina virusului gripal.Virusul gripal îmbolnăveşte mult mai multe persoane decât ucide,între 3 şi 5 milioane de oameni din întreaga lume îmbolnăvindu-seputernic în fiecare an din pricina acestuia.

Între 250.000 şi 500.000 de persoane din întreaga lume mor anual din pricina gripei,potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Mai citeşte şi:

Virusul gripal poate cauza infecţii severe

Ce boli poţi lua de la ştrand

Viruşii cauzaţi de înţepăturile ţânţarilor

Viruşii transmişi prin înţepăturileţânţarilor,precum dengue,West Nile şi alţii ucid anual mai mult de 50.000 de persoane din întreaga lume. Malaria,care este răspândită tot prin intermediul ţânţarilor,dar este cauzată de un parazit mai degrabă decât de un virus ucide mai mult de 600.000 de persoane în fiecare an.

Cel puţin 40% din populaţia lumii e expusă riscului de a se îmbolnăvi serios sau de a muri din pricina bolilor cauzate de înţepăturile ţânţarilor.

Rotavirusul

În jur de 111 milioane de cazuri de gastroenterită sunt cauzate anual de rotavirus. Marea majoritate a celor afectaţi de virus sunt copii mai mici de 5 ani şi în jur de 82% dintre decese sunt cauzate de contractarea virusului în ţările dezvoltate.440.000 de copii mor anual din pricina complicaţiilor cauzate de virus,în principal deshidratare.