6 semne care anunţă un posibil fibrom uterin

1 71950 original jpg jpeg

Fibromul uterin este o afecţiune comună în rândul femeilor. Având în vedere prevalenţa acestei boli, fiecare femeie ar trebui să ştie exact ce simptome are această afecţiune.

Fibroamele uterine sunt excrescenţe necanceroase care se dezvoltă în interiorul sau exteriorul uterului. Mai sunt cunoscute şi sub denumirea de mioame. Ele sunt de obicei benigne şi,în general,nu sunt asociate cu o creştere a riscului de apariţie a cancerului. Femeile a căror fibroame cresc foarte repede sunt monitorizate foarte atent.

Probleme urinare

În cazul în care fibroamele sunt situate pe peretele exterior al uterului,aproape de vezica urinară,ele pot favoriza urinări frecvente. La unele femei,fibromul le împiedică să urineze chiar si atunci când vezica urinară este plină. Dacă te afli în imposibilitatea de a dormi toată noaptea sau mergi la baie mai des decât de obicei,nu mai amâna vizita la medic.

Presiune rectală

În acelaşi mod în care fibromul poate apăsa pe vezica urinară şi fibroamele care se dezvoltă în partea din spate a uterului pot apăsa pe rect,putând provoca dezvoltarea unui hemoroid.

Durere pelvină

Nu este neobişnuit pentru fibroame,în special în cazul celor foarte mari,să provoace un sentiment general de disconfort în regiunea pelvină. Mai rar,o femeie poate simţi o durere acută şi foarte severă în regiunea pelviană. Durerile pelviene sunt,de asemenea,unul dintre semnele care anunţă chisturi ovariene.

Dureri de spate

Este posibil ca un fibromsituat pe peretele exterior din spatele uterului să apese pe nervii coloanei vertebrale şi în muşchii spatelui,declanşâmd dureri intense.

Act sexual dureros

În funcţie de locaţia şi de dimensiunea fibromului,pentru o femeie cu această boală actul sexual poate deveni incomod sau chiar dureros. Durerea poate fi mai evidentă în anumite perioade ale lunii. Aceasta este,de asemenea,unul dintre semnele cancerului uterin. De aceea,doar în urma unui consult specializat poate fi diagnosticată cauza exactă a acestei neplăceri.

Sângerări menstruale abundente

Femeile care suferă de fibroame submucoase adesea suferă de un flux menstrual extrem de abundent. Sângerarea este adesea însoţită de crampe foarte intense.

O astfel de sângerare nu este normală şi ar trebui să fie întotdeauna investigată de un medic. Femeile cu menstruaţiide acest tip pot dezvolta anemie,motiv pentru care se pot simţi obosite ori să aibă dureri de cap.Recente