6 zone ale corpului pe care nu trebuie să le atingi cu mâinile

1 69761 original jpg jpeg

Atingem tot felul de obiecte, unele pline cu germeni. Pentru că există pericolul ca aceste organisme să ajungă şi pe alte zone ale corpului, iată pe ce să nu pui niciodată mâna.

Zona de sub unghii

Crezi sau nu,zona de sub unghii este un focar de bacterii. Pentru a preveni ca ele să ajungă în alte părţi ale corpului,e bine să ai unghiile scurte şi curăţate periodic,cu o perie de unghii.

Faţă

Acneea nu ar trebui să te mai supere după ce trec anii adolescenţei. Cu toate acestea,degetele conţin uleiuri care astupă porii şi astfel apar coşurile. În plus,persoanele care se ating periodic pe faţă tind să se îmbolnăvesc mai des din cauza creşterii numărului de germeni transferaţi din neatenţie în  ochi,gură şi nas.

Fund

Fie pentru că te confrunţi cu o senzaţie de mâncărime sau cu altceva,atingându-ţi fundul este unul dintre obiceiurile cele mai nerecomamdate de medici. Anusul este un teren propice pentru bacteriile potenţial dăunătoare. Dacă totuşi trebuie să faci asta,spală-te după aceea foarte bine cu apă şi săpun.

Gură

Cercetătorii britanici au descoperit că oamenii îşi ating gura cu degetele de 23,6 ori pe oră. Deşi este în mod clar un lucru obişnuit,nu este neapărat şi unul bun. Potrivit „Journal of Applied Microbiology“,o treime din germenii care se găsesc pe degete ajung şi în gură.

Ochii

Spre deosebire de gură,ochii sunt mult mai puţin protejaţi de microbi. Specialiştii recomandă evitarea atingerii ochilor,cu excepţia cazului când ne-a intrat ceva în ochi.

Urechile

O altă intrare a bacteriilor în corp este canalul auditiv,dar nu prin atingere,ci prin introducerea unor obiecte în urechi,cum sunt căştile de la telefonul mobil. Bacteriile care pătrund în interiorul canalului auditiv,ajung apoi cu uşurinţă şi în fluxul sangvin.Recente

Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg