7 cauze ale durerii de cap pe care nu le ştiai

1 80630 original jpg jpeg

Dacă durerile de cap au devenit o rutină în viaţa ta, e timpul să îţi pui câteva întrebări. Cel mai probabil, unele obiceiuri pe care le ai îţi afectează sistemul nervos. Află care sunt acestea!

Bei prea multă cafea

Deşi te pune pe picioare şi te ajută să ai energie, cafeaua îţi poate provoca dureri de cap atunci când e consumată în exces. Dacă eşti începătoare, e indicat să consumi nu mai mult de 3 ceşti pe săptămână.

Dormi prea mult

Somnul îndelungat îţi poate provoca dureri de cap, prin urmare, e bine să nu întreci măsura şi să dormi maximum 8 ore pe noapte. Unele persoane au declarat că se simt şi mai obosite dacă depăşesc acest număr.

Nu îţi place locul de muncă

Dacă eşti stresată la locul de muncă şi simţi că nu mai faci parte din acel mediu sau colectiv, e posibil să te trezeşti cu mari dureri de cap din pricina stresului şi a lipsei optimismului. O stare permanentă de tensiune nu numai că îţi va afecta puterea de concentrare, dar îţi va da peste cap întregul sistem nervos.

Ai o viaţă dezorganizată

Un mediu plăcut contează şi acasă, nu numai la muncă. Dacă trăieşti într-o totală dezorganizare şi nu ştii cum să îţi pui lucrurile în ordine sau ai un partener care îţi face viaţa un calvar, situaţia în sine îţi va da mari bătăi de cap, de aici şi durerile. Pur şi simplu, te vei simţi copleşită şi nu vei mai şti cum să ieşi din acest labirint.

Petreci mult timp pe telefon

Durerile de cap pot să survină şi în urma unor obiceiuri proaste cum ar fi petrecerea timpului îndelungat pe telefon. Când stai pe telefon, se crează o presiune la nivelul ochilor şi al gâtului, motiv pentru care poţi resimţi cefalee chiar şi pe toată durata unei zile.

Îţi legi părul prea strâns

Da, chiar şi un obicei banal ca acesta îţi poate provoca dureri cumplite de cap. Când îţi strângi părul într-o coadă, se crează o tensiune puternică asupra scalpului, tensiune ce poate fi resimţită ca o durere de cap. Încearcă să îţi laşi părul desprins o perioadă sau să îl legi cât mai lejer.

Ai o poziţie incorectă

Nu îţi poţi da seama cât de greu poate fi capul tău decât dacă se întâmplă să adormi cu el pe masă la birou. Muşchii gâtului şi coloana vertebrală trebuie să fie într-o postură corectă şi cât mai relaxată, asta dacă nu vrei să ai dureri puternice după cap. Încearcă să stai cu spatele drept pe un scaun fără rotire, cu spătar şi să te ridici pentru o scurtă plimbare la fiecare 15 minute. În acest mod, vei împiedica dezvoltarea unor maladii la nivelul capului şi al coloanei, cum ar fi hernia de disc.

Sursă foto: www.marthastewart.com