7 mituri despre menţinerea sănătăţii pe timpul iernii

1 66478 original jpg jpeg

Odată cu sezonul rece, toată lumea se fereşte de răceală şi de gripă. Mai mult, iarna există o seamă de teorii cu privire la menţinerea sănătăţii, care s-au dovedit a fi simple mituri.

Specialiştii ne avertizează că o grijă excesivă ne poate afecta sănătatea în loc să ne ajute să ne-o menţinem. Iată câteva mituri,doborâte cu argumente logice.

1. Aerul rece,un pericol

Nici vremea rece,nici curentul din unele încăperi sau vântul puternic de afară nu ne fac să răcim. "Dimpotrivă, numărul celulelor responsabile cu combaterea infecţiilor creşte atunci când ieşim afară, iar simpla stare de frig nu are legătură cu răceala",explică dr. imunolog Tania Bejan,specialist Ropharma.

2. Alergiile dispar iarna

Simptomele alergiilor sezoniere,precum "febra fânului" sau cele cauzate de polen,se ameliorează,dar apare reversul medaliei:alergiile de interior se agravează în sezonul rece. Acestea sunt cauzate de praf,mucegai şi faptul că iarna încăperile sunt mai puţin aerisite decât în sezonul cald.

3. Nu facem sport afară când este frig

Nu amânaţi joggingul până la primăvară pentru că nu veţi răci dacă iarna faceţi sport în aer liber. "Dacă vă echipaţi corespunzător, nu există niciun impediment în a face sport în aer liber. În plus, veţi consuma mai multe calorii decât dacă faceţi sport în sală, la circa 20 de grade Celsius, pentru că arderile vor fi mai intense",recomandă dr. Bejan. 

Află şi alte mituri despre menţinerea sănătăţii pe timpul iernii AICI