7 semne care-ţi spun că vei avea menopauză prematură

1 71090 original jpg jpeg

Menopauza prematură, numită şi precoce apare la femeile cu vârsta cuprinsă între 20-40 de ani, şi este cea care semnalează insuficienţă ovariană prematură. În plus, există anumite simptome care ne ajută să ne dăm seama că menopauza se apropie.

Menopauza este procesul în care producţia de hormoni de reproducere nu mai are loc în corpul unei femei,ci aduce mai multe fluctuaţii hormonale care au ca rezultat anumite simptome nedorite,chiar şi sfârşitul perioadei de fertilitate.  Atunci când se instalează menopauza,ciclul menstrual lunar nu mai are loc. Simptomele ei sunt:bufeuri,modificări ale dispoziţiei,creşterea în greutate,creşterea excesivă a părului pe corp,transpiraţie abundentă sau reducerea apetitului sexual.Cu toate acestea,în cazuri rare,unele femei pot experimenta simptome ale menopauzei destul de devreme,atunci când sunt tinere. În plus,debutul precoce poate provoca mai multe probleme de sănătate,dar şi emoţionale. Şi,pentru că există anumite semne care spun că ai putea experimenta o menopauză timpurie,trebuie să ştii de ele.

Iată care sunt semnele care-ţi spun că vei avea menopauză prematură: Ereditatea

Dacă mama sau bunica s-a confruntat cu menopauză prematură,o poţi experimenta şi tu,deoarece este genetic.

Intervenţiile chirurgicale

Dacă ai suferit o intervenţie chirurgicală asupra uterului sau ovarelor,aceasta poate fi,de asemenea,o cauză a menopauzei precoce,deoarece este cea care poate duce la dezechilibre hormonale în organism.

Fumatul

O cauză a menopauzei premature poate fi fumatul,chiar şi cel pasiv,deoarece acest viciu poate scade nivelul de estrogen din corp foarte repede.

Chisturile ovariene

O altă cauză a menopauzei precoce pot fi modificările hormonale,cum este sindromul chistului ovariancare reduce producţia de hormoni sexuali din corp.

 Obezitatea  

Menopauza prematură poate fi cauzată de supraponderalitate,unde estrogenul este stocat în ţesuturile adipoase,iar lipsa lui sau insuficienţa duce la apariţia acestei menopauze timpurii.

Cancerul

Persoanele care suferă de cancer sau urmează tratament,medicamentele luate pot avea influenţă asupra producţiei de hormoni,care cauzează menopauza prematură.

Epilepsia

La fel,persoanele care suferă de epilepsie se pot confrunta cu menopauză prematură,deoarece sunt prezente modificări la nivelul hormonilor.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg