7 semne surprinzătoare ale diabetului

1 70515 original jpg jpeg

În stadiile incipiente, semnele diabetului de tip 2 sunt subtile. Anumite simptome îţi pot arăta din timp că ceva nu e în regulă, fiind un semnal de alarmă că e timpul să te duci la un control medical. Cu cât e depistată mai devreme, cu atât boala e mai uşor ţinută sub control.

Îţi e frig

Persoanele cu diabet au adesea senzaţia că le e frig – în special la mâini şi la picioare. Fenomenul e cauzat de neuropatie diabetică periferică,funcţionării deficitare a rinichilor,cauzată de boală,care duce la circulaţia proastă a sângelui.

Eşti nervoasă

Diabetul nu este doar o boală a corpului,ci şi a minţii. Nivelul scăzut de glucoză duce la anxietate,apatie,dispoziţie schimbătoare,iritabilitate.

Vezi mai bine

Paradoxal,diabetul de tip 2 poate îmbunătăţi vedereadintr-o dată,chiar dacă doar temporar. Dacă porţi ochelari de ani de zile şi brusc poţi să vezi clar fără ei,du-te la doctor.

Faci infecţii urinare

Femeile cu diabet fac infecţii urinare recurente. Du-te la un control medical!

Ai un aspect ciudat al picioarelor

Un simptom clasic al diabetului este schimbarea formei picioarelor. Fenomenul este cauzat de disfuncţionalităţi ale sistemului nervos,produse de boală – iar asta duce la schimbarea formei muşchilor şi oaselor picioarelor. Degetele se pot curba,bolta plantară se poate aplatiza,iar pielea de pe picioare poate deveni mai aspră.

Dezvolţi probleme ale pielii

Ulceraţii,acnee,infecţii ale unghiilor,dermatite... Toate acestea îţi pot afecta pielea. Eşti mai sensibilă la infecţii bacteriene şi fungice.

Urinezi frecvent

E posibil să „uzi cearceafurile”,chiar dacă n-ai mai făcut în pat de când erai mică. Urinarea frecventă este un simptom obişnuit al diabetului-şi se poate întâmpla şi în somn,pe timpul nopţii.