Accidentul vascular cerebral poate fi prevenit

1 76406 original jpg jpeg

Accidentul vascular cerebral poate fi provocat de o serie de factori, pe care de cele mai multe ori nu-i poţi ţine sub control. Însă, pentru a-l preveni, este important să ai un stil de viaţă sănătos, să practici sport şi să ai o dietă echilibrată.

Ce este accidentul vascular cerebral

În termeni simpli, accidentul vascular cerebral apare atunci când sângele nu mai ajunge la creier. Riscurile cresc în funcţie de cât timp creierul este lipsit de oxigen din cauza lipsei fluxului sangvin.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai frecvente tulburări cardiovasculare din lume, chiar mai multe decât bolile cardiace. Ei susţine că este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial.

Persoanele care sunt afectate de un accident vascular cerebral au vârsta cuprinsă între 40 şi 60 de ani. În plus, accidentul vascular cerebral se poate manifesta ca infarct miocardic sau cheaguri de sânge.

Ce cauzează accidentul vascular cerebral

Există o serie de factori care pot duce la creşterea riscului de accident cerebral vascular:

sportul poate avea efecte semnificative asupra sănătăţii generale.

cu cât numărul kilogramelor este mai mare, cu atât riscul de a suferi atac vascular cerebral creşte.

în general, bărbaţii sunt predispuşi riscului de a suferi accident vascular cerebral. La femei, riscul este mai mic.

dacă există membrii în familie care au suferit un accident vascular cerebral, este probabil să te confrunţi şi tu cu această afecţiune.

afecţiunile cardiovasculare, diabetul, colesterolul ridicat, stresul.

Cum poate fi prevenit accidentul vascular cerebral

Pentru a minimaliza probabilitatea de a suferi de această problemă, poţi lua în considerare o serie de recomandări.

Renunţă la fumat

Fumatul poate afecta sistemul circulator şi poate duce la creşterea riscului de a suferi un accident vascular cerebral. Este extrem de important să eviţi daunele pe care le poate produce ţigara corpului. Dacă îţi este greu să renunţi la fumat, încearcă treptat.

Practică sport

Sportul este esenţial pentru o viaţă sănătoasă. Aşa cum şi doctorii recomandă, 30 de minute de mişcare sunt necesare pentru reducerea riscului de a suferi de diferite probleme de sănătate.

Trebuie să ai o alimentaţie sănătoasă

Pentru a preveni diverse boli, este esenţial să avem o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Pentru a reduce riscul de a suferi accident vascular cerebral, include în dietă următoarele alimente.

-    Fructe

-    Cereale integrale

-    Proteine

-    Carne de pui

-    Peşte

-    Legume

Evită mâncarea procesată, bogată în grăsimi şi zaharuri, dar şi băuturile carbogazoase.