Aceşti factori îţi pot afecta valoarea tensiunii arteriale

1 73565 original jpg jpeg

Suferi de hipertensiune sau verifici constant valoarea tensiunii arteriale pentru a preveni bolile cardiovasculare? Atunci trebuie să ştii că există anumiţi factori care afectează tensiunea arterială fără să ne dăm seama.

Tensiunea arterială poate fi definită ca presiunea cu care circulă sângele în organism,pe pereţii vaselor de sânge. În plus,este unul dintre parametrii vitali de diagnosticare a anumitor boli,împreună cu temperatura corpului,frecvenţa respiratorie,ritmul cardiac,etc.Dar atunci când tensiunea arterială este peste valoarea normală,poartă numele de hipertensiune,afecţiune de care suferă tot mai multe persoane din întreaga lume,indiferent de sex. Această condiţie poate fi cauzată de mai multe motive,principale fiind nivelul de colesterol mărit,obezitatea sau stresul. Totodată,poate fi destul de supărătoare,şi are efecte neplăcute asupra inimii.

Iată care sunt factorii care afectează tensiunea arterială: Poziţia corpului

Modul în care stai,în momentul în care îţi iei sau ţi se ia tensiunea,poate afecta valoarea pe care aparatul o va arăta. Acest lucru se întâmplă deoarece circulaţia sângelui depinde de poziţia corpului. Cel mai bine este să stai pe scaun,cu spatele drept,şi cu picioarele pe o suprafaţă solidă.

Poziţia braţului

Dacă vrei ca aparatul să citească corect valorile tensiunii arteriale,braţul trebuie să fie ţinut drept,în faţa ta,şi să ţii cotul pe masă,nu în aer.

Citeşte şi:De ce ai hipertensiune şi cum o ţii în frâu

Vezica urinară

Dacă vezica urinară este plină,valoarea tensiunii arteriale ar putea fi mai mare decât în mod normal. De aceea,nu trebuie să-ţi iei tensiunea fără a urina înainte.

Fumatul

Dacă fumezi înainte de a face testul de tensiune arterială accelerezi spasmele arterelor,cauzând creşterea valorilor în acele momente.

Citeşte şi:Păpădia scade tensiunea şi combate ateroscleroza

Mâncarea sărată

Dacă ai mâncat alimente bogate în sare cu câteva ore înainte de a face testul de tensiune,valoarea pe care o arăta aparatulnu va fi cea pe care o ai în mod normal. Acest lucru se întâmplă pentru că sarea creşte nivelul tensiunii arteriale.

Deshidratarea

Atunci când eşti deshidratată,tensiunea arterială poate scade temporar,aşadar valoarea nu va fi corectă. Pentru a evita acest lucru,bea mai multă apă înainte de a lua tensiunea.

Credit foto:boldsky.com