Acid uric crescut. Care sunt cauzele ce determină creşterea sa

acid uric crescut jpeg

Nivelul de acid uric creşte atunci când există un exces de acest produs chimic în sânge. Factorii care fac să ai acid uric crescut sunt diverşi, atât interni cât şi externi faţă de organism, putând provoca adesea formarea de cristale (de acid uric) în articulaţii care cauzează inflamaţie şi durere.

Important de reţinut este că acidul uric singur nu poate creşte riscul de apariţia a problemelor de sănătate, pentru că el este produs de organism pentru a descompune substanţele numite purine. Riscul există când cantitatea de acid uric este mult prea mare sau nu este eliminat corespunzător.

Hiperuricemia este depistată în urma unui test de sânge. Nivelul normal ar trebui să fie cuprins între 2,0-3,4 mg / dl (respectiv pentru femei şi bărbaţi). În multe cazuri, nu există simptome prezente dacă ai nivelul de acid uric crescut, fapt pentru care mulţi oameni nu sunt conştienţi de această creştere. În condiţii normale, o treime din acidul uric vine de la alimente, iar celelalte două treimi provin din metabolismul intern al organismului nostru.

Prin urmare, principalele cauze ale nivelului de acid uric crescut pot fi:

- Alimentaţia slabă (consumul excesiv de produse alimentare bogate în purine) - Supraproducţia de acid uric - Incapacitatea de eliminare a acidului uric

Una dintre cele mai frecvente cauze care determină creşterea nivelului de acid uric este alimentaţia. Un aport de anumite alimente bogate în purine poate provoca hiperuricemie, astfel că carnea roşie, cârnaţii, fructele de mare etc. trebuie evitate. Mai mult, un nivel de acid uric crescut în organism poate fi declanşat din cauza consumului ridicat de produse diuretice.

Acid uric crescut - Aveţi grijă la alcool

Consumul de alcool este, de asemenea, unul dintre factorii de declanşare a nivelului de acid uric crescut. Aşadar, cei cu hiperuricemie ar trebui să evite consumul de alcool.

Totodată, este posibil ca o altă cauză a acidului uric ridicat să fie incapacitatea renală de a elimina în mod adecvat acidul uric din sânge. Prin urmare, nivelurile organismelor vor fi mai mari decât nivelul normal al acidului uric din cauza problemelor rinichiului care împiedică îndepărtarea acestuia. Persoanele cu psoriazis sunt, de asemenea, predispuse la un nivel ridicat de acid uric.

Atenţie la medicamente

Unele medicamente pot provoca, de asemenea, un nivel de acid uric crescut în sânge. Este recomandat să consulţi medicul pentru găsirea celui mai bun tratament pentru menţinerea acidului uric la valoarea sa corespunzătoare.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg