Adevărat şi fals despre cancerul de sân

1 71632 original jpg jpeg

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite forme de cancer la nivel mondial şi afectează din ce în ce mai multe femei tinere, deşi acest tip de maladie apare în special odată cu înaintarea în vârstă.

Această afecţiune se manifestă,cu precădere,la femeile care au trecut pragul de 40 de ani,motiv pentru care examinarea anuală a sânilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a cancerului mamar.

Drept urmare,experţii în sănătate recomandă femeilor să înveţe să identifice simptomele acestui tip de cancer,mai ales că unele dintre ele sunt complet atipice. Totodată,îţi vom explica în cele ce urmează câteva mituri care s-au creat de-alungul timpul în jurul acestei maladii!

Consumul de zahăr şi cancerul mamar

Zahărul din alimentaţie nu reprezintă un factor declanşator al cancerului de sân. După ce mai multe cercetări medicale au constatat că celulele canceroase se hrănesc preponderent cu zahăr,oamenii de ştiinţă au constatat că extinderea tumorilor este oprită,dacă celulele nu mai primesc glucoză.

Cu toate acestea,consumul excesiv de zahăr are un impact negativ asupra pacientului,generând obezitate şi alte complicaţii ce îi pot pune în pericol viaţa.